iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram buğday
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı nohut
*1 çay bardağı kuru üzüm
*10 adet kuru kayısı
*10 adet kuru incir
*1 su bardağı fındık
*1 su bardağı dolmalık fıstık
*4 adet karanfil
*1,5 su bardağı toz şeker
*5 su bardağı sıcak su
Servis için;
*1 adet nar
*1 su bardağı çekilmiş ceviz
*İsteğe göre tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı
1
*Bakliyatları bir gece önceden ayrı ayrı kaplara ıslatmanız pişirme süresini kısaltacaktır
*İlk olarak bol suda yıkadığınız aşurelik buğdayı derin bir tencereye alın, üzerini üç parmak kalınlığın da geçecek sıcak su ekleyip haşlamaya bırakın
*Aynı şekilde ayrı ayrı tencerelere koyduğumuz fasulye ve noğutu sıcak ekleyip haşlamaya bırakın
*Bol suda yıkadığımız kuru kayısı ve kuru incirleri küçük küpler halinde doğrayın
*Ayrı ayrı tencerelerde 10 dakika kadar haşlayın
*Saplarını ayıkladığınız kuru üzümleri de su ilave edip bir tencerede 5 dakika haşlayın
*Haşlanan nohut fasulye üzüm kayısı ve inciri buğday haşlanmakta olan tencereye aktarın, arada karıştırarak kontrol edin ki altına tutmasın
*Aşure tenceresine 5 su bardağı sıcak su ilave edin
*Toz şekeri aşure tenceresine ilave ederek yavaş yavaş karıştırın
*Dolmalık fıstık ve fındıkları ekleyip arada kontrol ederek bakliyatların piştiğinden emin olunca aşureyi ocaktan alın
*Servis kaselerine aldığınız aşureyi nar taneleri çekilmiş ceviz ile süsledikten sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
*500 gram buğday
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı nohut
*1 çay bardağı kuru üzüm
*10 adet kuru kayısı
*10 adet kuru incir
*1 su bardağı fındık
*1 su bardağı dolmalık fıstık
*4 adet karanfil
*1,5 su bardağı toz şeker
*5 su bardağı sıcak su
Servis için;
*1 adet nar
*1 su bardağı çekilmiş ceviz
*İsteğe göre tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı
1
*Bakliyatları bir gece önceden ayrı ayrı kaplara ıslatmanız pişirme süresini kısaltacaktır
*İlk olarak bol suda yıkadığınız aşurelik buğdayı derin bir tencereye alın, üzerini üç parmak kalınlığın da geçecek sıcak su ekleyip haşlamaya bırakın
*Aynı şekilde ayrı ayrı tencerelere koyduğumuz fasulye ve noğutu sıcak ekleyip haşlamaya bırakın
*Bol suda yıkadığımız kuru kayısı ve kuru incirleri küçük küpler halinde doğrayın
*Ayrı ayrı tencerelerde 10 dakika kadar haşlayın
*Saplarını ayıkladığınız kuru üzümleri de su ilave edip bir tencerede 5 dakika haşlayın
*Haşlanan nohut fasulye üzüm kayısı ve inciri buğday haşlanmakta olan tencereye aktarın, arada karıştırarak kontrol edin ki altına tutmasın
*Aşure tenceresine 5 su bardağı sıcak su ilave edin
*Toz şekeri aşure tenceresine ilave ederek yavaş yavaş karıştırın
*Dolmalık fıstık ve fındıkları ekleyip arada kontrol ederek bakliyatların piştiğinden emin olunca aşureyi ocaktan alın
*Servis kaselerine aldığınız aşureyi nar taneleri çekilmiş ceviz ile süsledikten sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun