iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*3 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı kabukları soyulmuş fıstık
*1 su bardağı fındık içi(bütün)
*1 5 su bardağı doğranmış kayısı
*1 su bardağı kuru üzüm
*Yarım su bardağı kuş üzümü
*Yarım su bardağı küp doğranmış portakal kabuğu
*1 su bardağı küp doğranmış elma
*4 su bardağı toz şeker
*1 çorba kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)
*Bir çimdik tuz
Aşure Tarifi Yapılışı
1
*Aşure yapmak için; Bir gece önceden fasulye ve nohut aynı kapta ıslatılır
*Bir gece önce buğday yıkanıp sıcak su ile ıslatılır
*Ertesi sabah fasulye nohut düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir Buğday da aynı şekilde haşlanır
*Meyveler bir tencerede yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dk kaynatılır
*Büyük bir tencereye pişen malzemeler birlikte konulur
*Suyu yetersizse sıcak su eklenir
*Kaynayınca fıstık, fındık, portakal kabuğu, elma, bir çimdik tuz ve şeker atılır Karıştırılır, 510 dk daha kaynatılıp ocak kapatılır
*Eğer daha koyu kıvamlı olmasını istiyorsanız 2 kaşık buğday nişastasını az suda eritip kaynayınca ilave edebilirsiniz
*Üzerini nar, tarçın, kuş üzümü vs ile süsleyebilirsiniz
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*3 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı kabukları soyulmuş fıstık
*1 su bardağı fındık içi(bütün)
*1 5 su bardağı doğranmış kayısı
*1 su bardağı kuru üzüm
*Yarım su bardağı kuş üzümü
*Yarım su bardağı küp doğranmış portakal kabuğu
*1 su bardağı küp doğranmış elma
*4 su bardağı toz şeker
*1 çorba kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)
*Bir çimdik tuz
Aşure Tarifi Yapılışı
1
*Aşure yapmak için; Bir gece önceden fasulye ve nohut aynı kapta ıslatılır
*Bir gece önce buğday yıkanıp sıcak su ile ıslatılır
*Ertesi sabah fasulye nohut düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir Buğday da aynı şekilde haşlanır
*Meyveler bir tencerede yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dk kaynatılır
*Büyük bir tencereye pişen malzemeler birlikte konulur
*Suyu yetersizse sıcak su eklenir
*Kaynayınca fıstık, fındık, portakal kabuğu, elma, bir çimdik tuz ve şeker atılır Karıştırılır, 510 dk daha kaynatılıp ocak kapatılır
*Eğer daha koyu kıvamlı olmasını istiyorsanız 2 kaşık buğday nişastasını az suda eritip kaynayınca ilave edebilirsiniz
*Üzerini nar, tarçın, kuş üzümü vs ile süsleyebilirsiniz