iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı (500gr)aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*2 yemek kaşığı pirinç
*Elinizde varsa 1 bardak fındık
*250 gr kayısı
*250gr kuru üzüm
*12 su bardağı kuş üzümü
*1 portakal kabuğu rendesi
*2 küp doğranmış elma
*9 su bardağı toz şeker(damak zevkinize göre +)
*10 adet karanfilin suyu alınacak(isteğe kalmış)
*5 litre suyla başlayıp kıvama göre sıcak suyla kıvam verilecek(78ltre kadar )
*Üzerini süslemek için; nar, kayısı, tarçın, fındık, fıstık
*
Aşure Tarifi Yapılışı Geceden buğdayın üzerine 5 litre su döküp düdüklüde 15 dk haşlayıp kapatın ve sabaha kadar bekletin Nohutu ve fasulyeyi de akşamdan ıslatın ve sabaha haşlayın Karanfili geceden suyun içine koyup aynı suda sabah kaynatın
Sabah kayısıyı minik minik doğrayıp kuru üzümü ve kuş üzümünü yıkayıp ayrı ayrı kaplarda suya koyun Elmaları da kabuklarını soyup ufak ufak doğrayın Buğdayı 20 dk kadar taneleri iyice açılana kadar pişirilir Pirinci ve kuru üzümü içine koyun Üzümler şişince nohutu, fasulyeyi ilave edin 10 dk kadar kaynatıp şekeri ilave edin Sonra kayısı, kuş üzümü ve karanfil suyuyla birlikte elmayı koyup altını kapatın 3040 dinlendirin
*3 su bardağı (500gr)aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*2 yemek kaşığı pirinç
*Elinizde varsa 1 bardak fındık
*250 gr kayısı
*250gr kuru üzüm
*12 su bardağı kuş üzümü
*1 portakal kabuğu rendesi
*2 küp doğranmış elma
*9 su bardağı toz şeker(damak zevkinize göre +)
*10 adet karanfilin suyu alınacak(isteğe kalmış)
*5 litre suyla başlayıp kıvama göre sıcak suyla kıvam verilecek(78ltre kadar )
*Üzerini süslemek için; nar, kayısı, tarçın, fındık, fıstık
*
Aşure Tarifi Yapılışı Geceden buğdayın üzerine 5 litre su döküp düdüklüde 15 dk haşlayıp kapatın ve sabaha kadar bekletin Nohutu ve fasulyeyi de akşamdan ıslatın ve sabaha haşlayın Karanfili geceden suyun içine koyup aynı suda sabah kaynatın
Sabah kayısıyı minik minik doğrayıp kuru üzümü ve kuş üzümünü yıkayıp ayrı ayrı kaplarda suya koyun Elmaları da kabuklarını soyup ufak ufak doğrayın Buğdayı 20 dk kadar taneleri iyice açılana kadar pişirilir Pirinci ve kuru üzümü içine koyun Üzümler şişince nohutu, fasulyeyi ilave edin 10 dk kadar kaynatıp şekeri ilave edin Sonra kayısı, kuş üzümü ve karanfil suyuyla birlikte elmayı koyup altını kapatın 3040 dinlendirin