iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
*1 su bardağı kuru kayısı
*1 su bardağı tuzsuz badem
*1 su bardağı fındık
*1 su bardağı kuru incir
*2 adet elma
*1 çay bardağı pirinç
*1 kilo toz şeker
Süslemek için:
*Kuş üzümü
*Ceviz
*Dolma fıstığı
*Nar
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan ayrı ayrı tencerelerde buğdayı nohutu ve kuru fasülyeyi ıslıyoruz sabah nohutla fasülyenin suyunu süzüp tekrar su koyup ayrı ayrı haşlıyoruz Buğdayın suyunu süzmeden su ilave ederek buğdaylar açılana kadar pişiriyoruz arada su ilavesi yapıyoruz Bademleri küçük bir kapta bi kaç dakika haşlayıp soğuk suyun içine koyuyoruz bademlerin kabuklarını rahat soymak için Bademlerin kabuklarını soyup hazırlıyoruz bu arada kayısı incir ve elmaları küp küp doğruyoruz (yıkadıktan sonra) kuru üzüm ve fındığın üzerinede sıcak su döküp bekletiyoruz buğdayımız iyice pişip açıldıktan sonra haşlanan kuru fasülye ve nohutu süzüp ilave ediyoruz, 10 dakika kadar beraber pişirdikten sonra kuru meyveleri ve elmayı ekliyoruz, (fındık ve badem hariç )10 dakika kadar piştikten sonra fındık ve bademi ekliyoruz biraz daha kaynattıktan sonra şekerini ilave ediyoruz şekerlede 10 dakika daha kaynattıktan altını kapatıyoruz biraz dinlendikten sonra servise hazır Afiyet olsun
not: aşüremiz pişene kadar gerektikçe sıcak su ilavesi yapabiliriz Ben aşurenin rengi daha güzel olsun diye 10 adet kayısıyı küçük bir kapta yumuşayana kadar haşlayıp suyuyla beraber blendıra verip püre yapıyorum, daha sonra aşure tenceresine ilave edip karıştırıyorum çok güzel renk veriyor tavsiye ederim
*Yarım kilo aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
*1 su bardağı kuru kayısı
*1 su bardağı tuzsuz badem
*1 su bardağı fındık
*1 su bardağı kuru incir
*2 adet elma
*1 çay bardağı pirinç
*1 kilo toz şeker
Süslemek için:
*Kuş üzümü
*Ceviz
*Dolma fıstığı
*Nar
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan ayrı ayrı tencerelerde buğdayı nohutu ve kuru fasülyeyi ıslıyoruz sabah nohutla fasülyenin suyunu süzüp tekrar su koyup ayrı ayrı haşlıyoruz Buğdayın suyunu süzmeden su ilave ederek buğdaylar açılana kadar pişiriyoruz arada su ilavesi yapıyoruz Bademleri küçük bir kapta bi kaç dakika haşlayıp soğuk suyun içine koyuyoruz bademlerin kabuklarını rahat soymak için Bademlerin kabuklarını soyup hazırlıyoruz bu arada kayısı incir ve elmaları küp küp doğruyoruz (yıkadıktan sonra) kuru üzüm ve fındığın üzerinede sıcak su döküp bekletiyoruz buğdayımız iyice pişip açıldıktan sonra haşlanan kuru fasülye ve nohutu süzüp ilave ediyoruz, 10 dakika kadar beraber pişirdikten sonra kuru meyveleri ve elmayı ekliyoruz, (fındık ve badem hariç )10 dakika kadar piştikten sonra fındık ve bademi ekliyoruz biraz daha kaynattıktan sonra şekerini ilave ediyoruz şekerlede 10 dakika daha kaynattıktan altını kapatıyoruz biraz dinlendikten sonra servise hazır Afiyet olsun
not: aşüremiz pişene kadar gerektikçe sıcak su ilavesi yapabiliriz Ben aşurenin rengi daha güzel olsun diye 10 adet kayısıyı küçük bir kapta yumuşayana kadar haşlayıp suyuyla beraber blendıra verip püre yapıyorum, daha sonra aşure tenceresine ilave edip karıştırıyorum çok güzel renk veriyor tavsiye ederim
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.