iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı aşurelik buğday
*1 çay bardağı pirinç
*1 çay bardağı pilavlık bulgur
*2 5 su bardağı kuru fasulye
*2 5 su bardağı nohut
*Yarım kg kuru kayısı
*Yarım kg incir kurusu
*2 su bardağı kuru üzüm
*2 su bardağı kuş üzümü
*2 paket çam fıstığı
*1 su bardağı çekilmiş fındık içi
*1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
*1 çay bardağı süt
*1 adet ortaboy elma
*1015 adet karanfil
*Hidistan cevizi, tarçın
*1 adet orta boy nar
*2 paket vanilya
*1 portakal
*1 5 kg şeker
Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle bir gün önce akşamdan kuru fasulye ve nohutu birer kapta suya koyup sabaha kadar şişirelim ertesi gün ayrı ayrı tencerelerde nohutu ve fasulyeyi haşlayalım haşlandıktan sonra ikisininde suyunu süzüp bir kenarda bekletelim Diğer yandan aşurelik buğdayı iyice yıkayıp aşureyi yapacağımız tencereye koyup üzerine su koyup iyice haşlayalım diğer yandan elmaya karanfilleri batırıp aşurenin içine atalım ve aşure pişene kadar içinde pişirelim su ısıtıcıda başka su da kaynatalım iyice haşlanan buğdayın üzerine nohutu ve fasulyeyi ilave edelim diğer yandan inciri ,kayısıyı küçük küp şeklinde doğrayıp onlarıda ayrı bir kapta yıkayalım Kuru üzümü ve kuş üzümünü de yıkayalım kuru meyveleri yıkadıktan sonra pişmeye devam eden aşureye ilave edelim eğer aşurenin suyu azsa ısıtıcıdan su ilave edelim kuru meyveler üste çıkana kadar kaynatalım ve bu arada aşureyi arasıra karıştıralım yoksa dibi tutar daha sonra şekeri, sütü, vanilyayı, portakal kabuğu rendesini ilave edelim isteye göre 2 yemek kaşığı pekmez de koyalım ben koydum çok lezzetli oldu malzemeleri tamamen koyduktan sonra 510 dakika daha kaynatalım sonra kapatalım taşlara bölüştürelim üzerlerine fındık, ceviz, hindistan cevizi, tarçın ve narla süsleyelim afiyet olsun
*3 su bardağı aşurelik buğday
*1 çay bardağı pirinç
*1 çay bardağı pilavlık bulgur
*2 5 su bardağı kuru fasulye
*2 5 su bardağı nohut
*Yarım kg kuru kayısı
*Yarım kg incir kurusu
*2 su bardağı kuru üzüm
*2 su bardağı kuş üzümü
*2 paket çam fıstığı
*1 su bardağı çekilmiş fındık içi
*1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
*1 çay bardağı süt
*1 adet ortaboy elma
*1015 adet karanfil
*Hidistan cevizi, tarçın
*1 adet orta boy nar
*2 paket vanilya
*1 portakal
*1 5 kg şeker
Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle bir gün önce akşamdan kuru fasulye ve nohutu birer kapta suya koyup sabaha kadar şişirelim ertesi gün ayrı ayrı tencerelerde nohutu ve fasulyeyi haşlayalım haşlandıktan sonra ikisininde suyunu süzüp bir kenarda bekletelim Diğer yandan aşurelik buğdayı iyice yıkayıp aşureyi yapacağımız tencereye koyup üzerine su koyup iyice haşlayalım diğer yandan elmaya karanfilleri batırıp aşurenin içine atalım ve aşure pişene kadar içinde pişirelim su ısıtıcıda başka su da kaynatalım iyice haşlanan buğdayın üzerine nohutu ve fasulyeyi ilave edelim diğer yandan inciri ,kayısıyı küçük küp şeklinde doğrayıp onlarıda ayrı bir kapta yıkayalım Kuru üzümü ve kuş üzümünü de yıkayalım kuru meyveleri yıkadıktan sonra pişmeye devam eden aşureye ilave edelim eğer aşurenin suyu azsa ısıtıcıdan su ilave edelim kuru meyveler üste çıkana kadar kaynatalım ve bu arada aşureyi arasıra karıştıralım yoksa dibi tutar daha sonra şekeri, sütü, vanilyayı, portakal kabuğu rendesini ilave edelim isteye göre 2 yemek kaşığı pekmez de koyalım ben koydum çok lezzetli oldu malzemeleri tamamen koyduktan sonra 510 dakika daha kaynatalım sonra kapatalım taşlara bölüştürelim üzerlerine fındık, ceviz, hindistan cevizi, tarçın ve narla süsleyelim afiyet olsun