iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 Kg Aşurelik döğme
*150200 gram yer fıstığı
*150200 gram üzüm
*150200 gram kayısı
*100 gram badem
*200 gram fındık
*500 gram nohut
*1 kilo 200 gram şeker
*510 ? ilk kuru incir
*Üzerine serpmek için toz fıstık ceviz nar isteğe bağlı miktar
Aşure Tarifi Yapılışı
1 gece önceden ayrı bir tencere de döğmeyi sıcak suyla sabaha kadar beklettim
Aynı şekilde nohutu da beklettim ayrı bir kapta
Fındık yarıdan kestim, yer fıstığı kendisi ayrılıyor zaten yarıya onu da ayırdık bademi de yarıdan kestim
Fındık badem yer fıstığını da sabaha kadar sıcak suda beklettim Ama bekletmeden önce bademi ayrı bir kapta 5 dk sıcak suda beklettim kabuğunu bıçakla ittim kabuklu olmaması gerekiyor
Kayısı 4 e böldüm benim kayısı büyüktü siz boyutuna göre kesin
İncirimde büyüktü onu da 4 e böldüm
Kuru üzüm, kayısı, incir 40 dk kadar sıcak suda beklettim sonra suyunu süzüp buzdolabına kaldırdım tabağın ağzını kapatıp
Sabah uyandığımda nohutu haşladım ama döğmeyi haşlamadım çünkü gayet iyi olmuştu kıvamı
Aşure tencereme döğmeyi koydum sıcak suyla başladım pişirmeye hemen ardından nohutumu içine attım
Fındık fıstık bademi attım bi kaç dk sonra içine kuru üzüm kayısı koydum
5 10 dk sonra şekerini koydum ama şekerin hepsini koymadım tadına baka baka koydum damak tadınıza göre koyun
Son olarak incirimi koydum kararıp rengini değiştirmesin diye
Pişti aşurem ve kaplara koyup süsledim
Deneyecek olan herkese afiyet olsun bence denemelisiniz herkes çok beğendi aşuremi
*1 Kg Aşurelik döğme
*150200 gram yer fıstığı
*150200 gram üzüm
*150200 gram kayısı
*100 gram badem
*200 gram fındık
*500 gram nohut
*1 kilo 200 gram şeker
*510 ? ilk kuru incir
*Üzerine serpmek için toz fıstık ceviz nar isteğe bağlı miktar
Aşure Tarifi Yapılışı
1 gece önceden ayrı bir tencere de döğmeyi sıcak suyla sabaha kadar beklettim
Aynı şekilde nohutu da beklettim ayrı bir kapta
Fındık yarıdan kestim, yer fıstığı kendisi ayrılıyor zaten yarıya onu da ayırdık bademi de yarıdan kestim
Fındık badem yer fıstığını da sabaha kadar sıcak suda beklettim Ama bekletmeden önce bademi ayrı bir kapta 5 dk sıcak suda beklettim kabuğunu bıçakla ittim kabuklu olmaması gerekiyor
Kayısı 4 e böldüm benim kayısı büyüktü siz boyutuna göre kesin
İncirimde büyüktü onu da 4 e böldüm
Kuru üzüm, kayısı, incir 40 dk kadar sıcak suda beklettim sonra suyunu süzüp buzdolabına kaldırdım tabağın ağzını kapatıp
Sabah uyandığımda nohutu haşladım ama döğmeyi haşlamadım çünkü gayet iyi olmuştu kıvamı
Aşure tencereme döğmeyi koydum sıcak suyla başladım pişirmeye hemen ardından nohutumu içine attım
Fındık fıstık bademi attım bi kaç dk sonra içine kuru üzüm kayısı koydum
5 10 dk sonra şekerini koydum ama şekerin hepsini koymadım tadına baka baka koydum damak tadınıza göre koyun
Son olarak incirimi koydum kararıp rengini değiştirmesin diye
Pişti aşurem ve kaplara koyup süsledim
Deneyecek olan herkese afiyet olsun bence denemelisiniz herkes çok beğendi aşuremi