iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg aşurelik buğday
*2 kase fasulye
*2 kase nohut
*2 kase kayısı çekirdeği
*1 çay bardağı beyaz üzüm
*75 grlık kuş üzümü
*10 adet incir
*10 adet kayısı
*Yarım kg tuzsuz fıstık
*1 kg kavrulmuş fındık
*2 adet çubuk tarçın
*810 adet karanfil
*Şeker
Süslemek için;
*Ceviz
Aşure Tarifi Yapılışı Her eve bereket getirdiğini bildiğimiz aşure sofralarımıza halil ibrahim bereketi getirsin inşallah
Buğdaylarımızı yıkayıp tenceremize alıyoruz Üzerine 3 lt su doldurup 12 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz Bir gece bekliyor buğdaylar açılması için Nohut ve fasulyemizi de ıslatıyoruz akşamdan Kayısı çekirdeğimizi düdüklü tencereye alıyoruz 1 saat pişiriyoruz Kabuklarından çıkarıyoruz Sonra fıstık ve fındığımızıda pişiriyoruz düdüklü tencerede Ön hazırlıklarımız tamam allahın izniyle Ertesi gün ıslattığımız fasulye ve nohutumuzun 5’er dakika kaynatıp gazının çıkmasını sağlıyoruz Sonra süzüp buğdaylarımızın üzerine ekleyip 3 lt daha su ekleyip kaynatıyoruz Nohut fasulyelerimiz buğdayımız açıldıkça özleştikçe kontrollü su ekliyoruz Kaynar su eklememiz gerekir Soğuk suyla geç pişecektir Küçük küçük doğradığımız kayısı incir ve üzümleri ekliyoruz Fıstık, fındık ve kayısı çekirdeğinide ekliyoruz Bütün malzeme pisince şekerimizi damak tadına göre ekliyoruz Benin kullandığım bu malzemelerle 30 ltlik tencereyle tam dolu aşure çıktı Allah herkesinkini kabul etsin tekrarlarına nasip etsin
*Yarım kg aşurelik buğday
*2 kase fasulye
*2 kase nohut
*2 kase kayısı çekirdeği
*1 çay bardağı beyaz üzüm
*75 grlık kuş üzümü
*10 adet incir
*10 adet kayısı
*Yarım kg tuzsuz fıstık
*1 kg kavrulmuş fındık
*2 adet çubuk tarçın
*810 adet karanfil
*Şeker
Süslemek için;
*Ceviz
Aşure Tarifi Yapılışı Her eve bereket getirdiğini bildiğimiz aşure sofralarımıza halil ibrahim bereketi getirsin inşallah
Buğdaylarımızı yıkayıp tenceremize alıyoruz Üzerine 3 lt su doldurup 12 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz Bir gece bekliyor buğdaylar açılması için Nohut ve fasulyemizi de ıslatıyoruz akşamdan Kayısı çekirdeğimizi düdüklü tencereye alıyoruz 1 saat pişiriyoruz Kabuklarından çıkarıyoruz Sonra fıstık ve fındığımızıda pişiriyoruz düdüklü tencerede Ön hazırlıklarımız tamam allahın izniyle Ertesi gün ıslattığımız fasulye ve nohutumuzun 5’er dakika kaynatıp gazının çıkmasını sağlıyoruz Sonra süzüp buğdaylarımızın üzerine ekleyip 3 lt daha su ekleyip kaynatıyoruz Nohut fasulyelerimiz buğdayımız açıldıkça özleştikçe kontrollü su ekliyoruz Kaynar su eklememiz gerekir Soğuk suyla geç pişecektir Küçük küçük doğradığımız kayısı incir ve üzümleri ekliyoruz Fıstık, fındık ve kayısı çekirdeğinide ekliyoruz Bütün malzeme pisince şekerimizi damak tadına göre ekliyoruz Benin kullandığım bu malzemelerle 30 ltlik tencereyle tam dolu aşure çıktı Allah herkesinkini kabul etsin tekrarlarına nasip etsin