iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*Aşurelik buğday
*İncir
*Kayısı
*Fındık
*Ayva
*Elma
*Kuru üzüm
*Nohut
*Ceviz
*Şeker
*Tarçın
*Su
Aşure Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar bu güzel aşure tarifini sizlerle paylaşmak istedim herkes kendine göre farklı yapabilir ama benim için öncelik aşurenin renginin berraklığı ?
İlk önce buğdayımızı haşlıyoruz, o sıra incir ve kayısıları küçük küçük doğrayıp haşlıyoruz, aynı şekilde nohut ve kuru üzümü de elma ve ayvamızı aynı şekilde doğrayıp bir kenara alıyoruz, ben sadece kayısı hariç diğerlerinin suyunu süzüyoruz haşlanmış buğdayımıza incir hariç bütün malzemeleri ekliyoruz, daha sonra damak tadımıza göre şekerini ekliyoruz, cevizi içine atmıyoruz rengi kararmasın diye tabaklarımızın üstüne ekliyoruz Daha sonra incirimizi de ekliyoruz ve suyunu da ayarlıyoruz Kaynamaya başladıktan sonra sürekli karıştırıyoruz kıvamını aldıktan sonra aşuremizin altını kapatıyoruz, isteyen tarçın da ekleyebilir Bazı kişilerin damak tadına uymayabiliyor Afiyet olsun ?
*Aşurelik buğday
*İncir
*Kayısı
*Fındık
*Ayva
*Elma
*Kuru üzüm
*Nohut
*Ceviz
*Şeker
*Tarçın
*Su
Aşure Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar bu güzel aşure tarifini sizlerle paylaşmak istedim herkes kendine göre farklı yapabilir ama benim için öncelik aşurenin renginin berraklığı ?
İlk önce buğdayımızı haşlıyoruz, o sıra incir ve kayısıları küçük küçük doğrayıp haşlıyoruz, aynı şekilde nohut ve kuru üzümü de elma ve ayvamızı aynı şekilde doğrayıp bir kenara alıyoruz, ben sadece kayısı hariç diğerlerinin suyunu süzüyoruz haşlanmış buğdayımıza incir hariç bütün malzemeleri ekliyoruz, daha sonra damak tadımıza göre şekerini ekliyoruz, cevizi içine atmıyoruz rengi kararmasın diye tabaklarımızın üstüne ekliyoruz Daha sonra incirimizi de ekliyoruz ve suyunu da ayarlıyoruz Kaynamaya başladıktan sonra sürekli karıştırıyoruz kıvamını aldıktan sonra aşuremizin altını kapatıyoruz, isteyen tarçın da ekleyebilir Bazı kişilerin damak tadına uymayabiliyor Afiyet olsun ?