iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2, 5 su bardağı aşurelik buğday
*1 çay bardağı haşlanmış kuru fasulye
*1 çay bardağı haşlanmış nohut
*6 su bardağı şeker
*1 çay bardağı kuru üzüm
*1 çay bardağı kuş üzümü
*56 adet incir
*56 adet kayısı
*1 bütün portakalın kabuğu
*27 bardak su
*56 karanfil
Süslemek için;
*Fındık, ceviz, nar, incir
Aşure Tarifi Yapılışı Buğday yıkanarak büyükçe bir tencereye alınır Üzerine su koyup 1 gece bekletilir Karanfiller bir cezvede kaynatılır ve kenara alınır
Şişen buğdaylar çok kısa süre kaynatılır ve bulanık suyu dökülerek üzerine yeniden su eklenir (sıcak su) Minik parçalar halinde kesilmiş portakal kabuklarının yarısından fazlası buğdaya eklenerek buğdaylar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir
Haşlanmış kuru fasulye ve nohut eklenerek pişirmeye devam edilir
Şeker eklenir ve kıvam almaya
başlayınca yıkanmış ve bir müddet suda bekletilmiş üzümler, kalan portakal kabukları, kaynatılmış karanfil suyu (karanfiller koyulmayacak), küp küp doğranmış incir ve kayısılarda eklenerek kısa bir süre daha pişirilir
Kıvamı koyu olursa su ekleyebilirsiniz
Tabaklara servis yapılarak üzerleri süslenir
*2, 5 su bardağı aşurelik buğday
*1 çay bardağı haşlanmış kuru fasulye
*1 çay bardağı haşlanmış nohut
*6 su bardağı şeker
*1 çay bardağı kuru üzüm
*1 çay bardağı kuş üzümü
*56 adet incir
*56 adet kayısı
*1 bütün portakalın kabuğu
*27 bardak su
*56 karanfil
Süslemek için;
*Fındık, ceviz, nar, incir
Aşure Tarifi Yapılışı Buğday yıkanarak büyükçe bir tencereye alınır Üzerine su koyup 1 gece bekletilir Karanfiller bir cezvede kaynatılır ve kenara alınır
Şişen buğdaylar çok kısa süre kaynatılır ve bulanık suyu dökülerek üzerine yeniden su eklenir (sıcak su) Minik parçalar halinde kesilmiş portakal kabuklarının yarısından fazlası buğdaya eklenerek buğdaylar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir
Haşlanmış kuru fasulye ve nohut eklenerek pişirmeye devam edilir
Şeker eklenir ve kıvam almaya
başlayınca yıkanmış ve bir müddet suda bekletilmiş üzümler, kalan portakal kabukları, kaynatılmış karanfil suyu (karanfiller koyulmayacak), küp küp doğranmış incir ve kayısılarda eklenerek kısa bir süre daha pişirilir
Kıvamı koyu olursa su ekleyebilirsiniz
Tabaklara servis yapılarak üzerleri süslenir