iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*500 g aşurelik buğday
*1 su bardağına yakın nohut
*1 su bardağına yakın kuru fasulye
*2 yemek *kaşığı pirinç
*200 g kuru kayısı
*100 g kuru üzüm
*12 bardak fındık
*3 lt su
*1 bardak sıcak süt
*23 bardak şeker (damak zevkinize göre)
*1 fiske tuz
*12 portakal kabuğu (minik doğranmış iki kere kaynatılıp acısı alınmış)
Süslemek için:
*Yeşil toz fıstık
*Ceviz
*Nar
*File badem
*Hindistan cevizi
**siz ayrıca dilediğiniz başka bir malzeme ile de süsleyebilirsiniz
Aşure Tarifi Yapılışı Nohut ve fasulye ayrı ayrı ıslanıp haşlanır Buğdayı ayıklayıp yıkayın ve üzerini geçene kadar su ekleyip bir taşım kaynatıp süzün Tekrar su koyup aynı işlemi tekrarlayın Bu kez kaynar su ekleyip 50 dakika kadar kaynatın Akşamdan ıslatırsanız 15 dakika kaynatmak yeterli olacaktır Haşlanmış nohut, kuru fasulye, küçük doğranmış kayısı, kuru üzüm, ayıklanıp yıkanmış pirinç ilâve edilip 15 dakika pişirilir Sıcak süt, tuz, portakal kabuğunu ve fındığı bir taşım daha kaynatın Tek tek kâselere doldurun Soğuduktan sonra dilediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz Aşure pişerken 3 litre kadar su kullandım Siz ihtiyaten yakınınızda kaynamış su bulundurun, gerektiğinde (baktınız çok koyu oluyor) ilâve edin
*500 g aşurelik buğday
*1 su bardağına yakın nohut
*1 su bardağına yakın kuru fasulye
*2 yemek *kaşığı pirinç
*200 g kuru kayısı
*100 g kuru üzüm
*12 bardak fındık
*3 lt su
*1 bardak sıcak süt
*23 bardak şeker (damak zevkinize göre)
*1 fiske tuz
*12 portakal kabuğu (minik doğranmış iki kere kaynatılıp acısı alınmış)
Süslemek için:
*Yeşil toz fıstık
*Ceviz
*Nar
*File badem
*Hindistan cevizi
**siz ayrıca dilediğiniz başka bir malzeme ile de süsleyebilirsiniz
Aşure Tarifi Yapılışı Nohut ve fasulye ayrı ayrı ıslanıp haşlanır Buğdayı ayıklayıp yıkayın ve üzerini geçene kadar su ekleyip bir taşım kaynatıp süzün Tekrar su koyup aynı işlemi tekrarlayın Bu kez kaynar su ekleyip 50 dakika kadar kaynatın Akşamdan ıslatırsanız 15 dakika kaynatmak yeterli olacaktır Haşlanmış nohut, kuru fasulye, küçük doğranmış kayısı, kuru üzüm, ayıklanıp yıkanmış pirinç ilâve edilip 15 dakika pişirilir Sıcak süt, tuz, portakal kabuğunu ve fındığı bir taşım daha kaynatın Tek tek kâselere doldurun Soğuduktan sonra dilediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz Aşure pişerken 3 litre kadar su kullandım Siz ihtiyaten yakınınızda kaynamış su bulundurun, gerektiğinde (baktınız çok koyu oluyor) ilâve edin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.