iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağı kuru fasulye
*Yarım su bardağı nohut
*1*kg aşurelik buğday
*50 gram kuş üzümü
*50 gram kayısı
*50 gram kuru incir
*50 gram üzüm
*50 gram tarçın
*50 gram hindistan cevizi
*50 gram fıstık
*50 gram karanfil
*1*orta boy elma
*1*portakal kabuğu
*1*kg şeker
*2 kaşık nişasta
*Nar
*1*fiske tuz
*Sıcak su
*Mısır kırığı
*Süt
Aşure Tarifi Yapılışı Önce bütün bakliyatları bir gece önceden sıcak suda bekletiyoruz, sularını iyice çektikten sonra düdüklü tencereye alıyoruz, hepsini iki karış geçecek şekilde sıcak su ekliyoruz, karanfilleri batırdığımız elmayı atıp içine kapatıyoruz kapağı Har ateşte 30 dk pişmesi yeterli, bu arada portakal kabuklarını küp küp doğruyoruz, diğer kuru meyvelerle birlikte sıcak su da bekletiyoruz, pişen baklaların kapağını açıp sularını süzdüğümüz meyveleri ve bir bardak sütün ekliyoruz biraz karıştırdıktan sonra şekeri de ilave edelim az gelirse bir kase daha ekleyebilirsiniz Bir 10 dk kaynadıktan sonra altını kapatıp, kaselere doldurup,tarçın hindistan cevizi ,fıstık, ceviz ve nar ile süslüyebilirsiniz
*Yarım su bardağı kuru fasulye
*Yarım su bardağı nohut
*1*kg aşurelik buğday
*50 gram kuş üzümü
*50 gram kayısı
*50 gram kuru incir
*50 gram üzüm
*50 gram tarçın
*50 gram hindistan cevizi
*50 gram fıstık
*50 gram karanfil
*1*orta boy elma
*1*portakal kabuğu
*1*kg şeker
*2 kaşık nişasta
*Nar
*1*fiske tuz
*Sıcak su
*Mısır kırığı
*Süt
Aşure Tarifi Yapılışı Önce bütün bakliyatları bir gece önceden sıcak suda bekletiyoruz, sularını iyice çektikten sonra düdüklü tencereye alıyoruz, hepsini iki karış geçecek şekilde sıcak su ekliyoruz, karanfilleri batırdığımız elmayı atıp içine kapatıyoruz kapağı Har ateşte 30 dk pişmesi yeterli, bu arada portakal kabuklarını küp küp doğruyoruz, diğer kuru meyvelerle birlikte sıcak su da bekletiyoruz, pişen baklaların kapağını açıp sularını süzdüğümüz meyveleri ve bir bardak sütün ekliyoruz biraz karıştırdıktan sonra şekeri de ilave edelim az gelirse bir kase daha ekleyebilirsiniz Bir 10 dk kaynadıktan sonra altını kapatıp, kaselere doldurup,tarçın hindistan cevizi ,fıstık, ceviz ve nar ile süslüyebilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.