iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı fasulye
*1 çay bardağı pirinç
*1 kase kuru üzüm
*1 kase kuş üzümü
*1 kase kuru kayısı
*1 kase kuru incir
*1 portakal kabuğu
*1 paket çam fıstığı
*1 kilo süt
*5 su bardağı şeker
*Tarçın, karanfil, ceviz ,nar, hindistan cevizi
Aşure Tarifi Yapılışı
Öncelikle nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatıyoruz ,sabahleyin ayrı ayrı haşlıyoruz ikisinden de birer bardak su ayırıyoruz Buğdayı 1 saat suda bekletip derince bir tencereye alıyoruz üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyip pişirmeye başlıyoruz buğday yumuşayınca nohut fasulye ve pirinçi ekliyoruz Biraz özleştikten sonra yavaş yavaş diğer malzemeleri ekliyoruz kuru inciri en son koyuyoruz karartmaması için Portakal kabuklarını küçük küçük doğrayıp cezvede bir taşım kaynatıp acı suyunu dökerek kabukları öyle ilave edin kabuk tarçın ve karanfili de cezvede bir taşım kaynatıp suyunu koyuyoruz taneleri koyunca karartır Süt ve şekeri de ilave edin kıvama gelene kadar kaynatıyoruz pişen aşuremizi kaselere alıp biraz kaymaklandıktan sonra üzerini isteğe göre süslüyoruz AFİYET OLSUN
*Yarım kilo buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı fasulye
*1 çay bardağı pirinç
*1 kase kuru üzüm
*1 kase kuş üzümü
*1 kase kuru kayısı
*1 kase kuru incir
*1 portakal kabuğu
*1 paket çam fıstığı
*1 kilo süt
*5 su bardağı şeker
*Tarçın, karanfil, ceviz ,nar, hindistan cevizi
Aşure Tarifi Yapılışı
Öncelikle nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatıyoruz ,sabahleyin ayrı ayrı haşlıyoruz ikisinden de birer bardak su ayırıyoruz Buğdayı 1 saat suda bekletip derince bir tencereye alıyoruz üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyip pişirmeye başlıyoruz buğday yumuşayınca nohut fasulye ve pirinçi ekliyoruz Biraz özleştikten sonra yavaş yavaş diğer malzemeleri ekliyoruz kuru inciri en son koyuyoruz karartmaması için Portakal kabuklarını küçük küçük doğrayıp cezvede bir taşım kaynatıp acı suyunu dökerek kabukları öyle ilave edin kabuk tarçın ve karanfili de cezvede bir taşım kaynatıp suyunu koyuyoruz taneleri koyunca karartır Süt ve şekeri de ilave edin kıvama gelene kadar kaynatıyoruz pişen aşuremizi kaselere alıp biraz kaymaklandıktan sonra üzerini isteğe göre süslüyoruz AFİYET OLSUN