iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut ve fasulye
*Göz kararı kuru kayısı incir ve kuş üzümü
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 büyük elma
*3 su bardağı toz şeker isteğinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz
*2 tane kabuk tarçın
*7 veya 8 tane karanfil
*4 kilo su
Üzeri İçin:
*Nar fındık veya ceviz tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Bir gece önceden buğdayı sıcak su ile ıslatıp ovalım kara suyunu çıkaralım bu işlemi 3 defa yapalım ,sonra üzerine sıcak su döküp bir gece bekletelim Nohut ve fasulyeyi de ıslatalım Ertesi gün buğdayı haşlayalım fasulye ve nohutu da haşlayalım sonra üçünü bir araya alıp kaynatmaya devam edelim Diğer bir taraftan da inciri, üzümü kayısıyı ayrı bir kaba alıp, üzerine sıcak su dökelim ve bekletelim yumuşayınca sularını dökelim ki kara suları gitsin sonra bütün malzemeleri bir araya alıp koyulaşıncaya kadar kaynatalım Piştikten sonra servis yapıp üzerine fındık tarçın ve nar serpelim Bende nar olmadığı için koyamadım NOT: İnciri elmayı ve kayısı küp küp doğradım
*3 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut ve fasulye
*Göz kararı kuru kayısı incir ve kuş üzümü
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 büyük elma
*3 su bardağı toz şeker isteğinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz
*2 tane kabuk tarçın
*7 veya 8 tane karanfil
*4 kilo su
Üzeri İçin:
*Nar fındık veya ceviz tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Bir gece önceden buğdayı sıcak su ile ıslatıp ovalım kara suyunu çıkaralım bu işlemi 3 defa yapalım ,sonra üzerine sıcak su döküp bir gece bekletelim Nohut ve fasulyeyi de ıslatalım Ertesi gün buğdayı haşlayalım fasulye ve nohutu da haşlayalım sonra üçünü bir araya alıp kaynatmaya devam edelim Diğer bir taraftan da inciri, üzümü kayısıyı ayrı bir kaba alıp, üzerine sıcak su dökelim ve bekletelim yumuşayınca sularını dökelim ki kara suları gitsin sonra bütün malzemeleri bir araya alıp koyulaşıncaya kadar kaynatalım Piştikten sonra servis yapıp üzerine fındık tarçın ve nar serpelim Bende nar olmadığı için koyamadım NOT: İnciri elmayı ve kayısı küp küp doğradım