iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı küçük kuru üzüm
*1 çay bardağı büyük kuru üzüm
*1 çay bardağı nohut
*1 çay bardağı fasulye
*1 su bardağı fındık
*1 su bardağı ceviz
*1 su bardağı doğranmış incir
*1 su bardağı doğranmış kayısı
*1 çay bardağı kuş üzümü
*1 çay bardağı kabukları soyulmuş fıstık
*1 adet soyulmuş küp doğranmış elma
*Yarım çay bardağı rendelenmiş portakal
*2 buçuk su bardağı şeker
Aşure Tarifi Yapılışı
Merhaba biz aşureyi büyük tencerelerde yapar komşularımıza dağıtırdık annem kadar güzel yapamam ama benimde aşurem güzel olur aşurelik buğdayımızı akşamdan yıkayıp suda bekletelim nohutumuzu fasulyemizi akşamdan ıslatalım ,cevizleri de yıkayıp suda bekletelim, kara suyunu çeksin diye ,vaktiniz olursa cevizlerin suyunu değiştirin sürekli ben önceden haşladığım nohut ve fasulyeyi akşamdan suda beklettim ,sizde öyle yapın, daha kolay pişer,sabaha fasulyelerimi 10 dk kaynattım, suyunu döktüm güzelce yıkadığım buğdayı nohutu fasulyeyi kaynattım, 25 dkka kadar pişen buğdayın içine yıkadığım küçük kuru üzümleri ve büyük kuru üzümleri ekledim onlarda 10 dk pişti ,içine fındık ceviz ve portakal rendesi hariç diğer tüm meyveleri ekleyelim, onlar da güzelce pişince suyu azsa su ilave edelim ve ardından fındık ceviz portakal kabuğunu ekleyelim, 5 dakika kadar onlarda kaynasın, 2 buçuk su bardağı şekeri ekleyip yavaşça karıştıralım şekeri az gelirse damak zevkinize göre azar azar ilave edin 10 dakika şekerle piştikten sonra altını kapatabilirsiniz servisi nar veya tarçınla süsleyebilirsiniz umarım tarifi beğenirsiniz ve umarım anlatabilmişimdir afiyet olsun
*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı küçük kuru üzüm
*1 çay bardağı büyük kuru üzüm
*1 çay bardağı nohut
*1 çay bardağı fasulye
*1 su bardağı fındık
*1 su bardağı ceviz
*1 su bardağı doğranmış incir
*1 su bardağı doğranmış kayısı
*1 çay bardağı kuş üzümü
*1 çay bardağı kabukları soyulmuş fıstık
*1 adet soyulmuş küp doğranmış elma
*Yarım çay bardağı rendelenmiş portakal
*2 buçuk su bardağı şeker
Aşure Tarifi Yapılışı
Merhaba biz aşureyi büyük tencerelerde yapar komşularımıza dağıtırdık annem kadar güzel yapamam ama benimde aşurem güzel olur aşurelik buğdayımızı akşamdan yıkayıp suda bekletelim nohutumuzu fasulyemizi akşamdan ıslatalım ,cevizleri de yıkayıp suda bekletelim, kara suyunu çeksin diye ,vaktiniz olursa cevizlerin suyunu değiştirin sürekli ben önceden haşladığım nohut ve fasulyeyi akşamdan suda beklettim ,sizde öyle yapın, daha kolay pişer,sabaha fasulyelerimi 10 dk kaynattım, suyunu döktüm güzelce yıkadığım buğdayı nohutu fasulyeyi kaynattım, 25 dkka kadar pişen buğdayın içine yıkadığım küçük kuru üzümleri ve büyük kuru üzümleri ekledim onlarda 10 dk pişti ,içine fındık ceviz ve portakal rendesi hariç diğer tüm meyveleri ekleyelim, onlar da güzelce pişince suyu azsa su ilave edelim ve ardından fındık ceviz portakal kabuğunu ekleyelim, 5 dakika kadar onlarda kaynasın, 2 buçuk su bardağı şekeri ekleyip yavaşça karıştıralım şekeri az gelirse damak zevkinize göre azar azar ilave edin 10 dakika şekerle piştikten sonra altını kapatabilirsiniz servisi nar veya tarçınla süsleyebilirsiniz umarım tarifi beğenirsiniz ve umarım anlatabilmişimdir afiyet olsun