Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure

Aşure

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Aşure Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı küçük kuru üzüm
*1 çay bardağı büyük kuru üzüm
*1 çay bardağı nohut
*1 çay bardağı fasulye
*1 su bardağı fındık
*1 su bardağı ceviz
*1 su bardağı doğranmış incir
*1 su bardağı doğranmış kayısı
*1 çay bardağı kuş üzümü
*1 çay bardağı kabukları soyulmuş fıstık
*1 adet soyulmuş küp doğranmış elma
*Yarım çay bardağı rendelenmiş portakal
*2 buçuk su bardağı şeker

Aşure Tarifi Yapılışı
Merhaba biz aşureyi büyük tencerelerde yapar komşularımıza dağıtırdık annem kadar güzel yapamam ama benimde aşurem güzel olur aşurelik buğdayımızı akşamdan yıkayıp suda bekletelim nohutumuzu fasulyemizi akşamdan ıslatalım ,cevizleri de yıkayıp suda bekletelim, kara suyunu çeksin diye ,vaktiniz olursa cevizlerin suyunu değiştirin sürekli ben önceden haşladığım nohut ve fasulyeyi akşamdan suda beklettim ,sizde öyle yapın, daha kolay pişer,sabaha fasulyelerimi 10 dk kaynattım, suyunu döktüm güzelce yıkadığım buğdayı nohutu fasulyeyi kaynattım, 25 dkka kadar pişen buğdayın içine yıkadığım küçük kuru üzümleri ve büyük kuru üzümleri ekledim onlarda 10 dk pişti ,içine fındık ceviz ve portakal rendesi hariç diğer tüm meyveleri ekleyelim, onlar da güzelce pişince suyu azsa su ilave edelim ve ardından fındık ceviz portakal kabuğunu ekleyelim, 5 dakika kadar onlarda kaynasın, 2 buçuk su bardağı şekeri ekleyip yavaşça karıştıralım şekeri az gelirse damak zevkinize göre azar azar ilave edin 10 dakika şekerle piştikten sonra altını kapatabilirsiniz servisi nar veya tarçınla süsleyebilirsiniz umarım tarifi beğenirsiniz ve umarım anlatabilmişimdir afiyet olsun
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt