iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg aşurelik dövme (yarma)
*100 gram (fındık, fıstık, badem, çam fıstığı, Antep fıstığı, ceviz, kuru kayısı, kuru incir, çekirdeksiz kuru üzüm, ) her birinden yüzer gram
*bir su bardağı nohut
*2, 5 kg toz şeker
*5 kg su
Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle aşurelik dövme iyice yıkanır, nohutla akşamdan ıslatılır Kuru yemişlerden kabuklu olanlar akşamdan ıslatılır, suda bekletilir ertesi gün kabukları rahat soyulsun diye Kuru incir ve kayısı dörde bölünür ve yıkanır Diğer çerezler ve haşlanmış nohut kabuklarından arinip ortadan ikiye bölünür Dövme ve 5 kg lük tencerede su doldurularak pişmeye bırakılır Dövme pişip kıvam alınca koyulaşıncaya kuru yemişler eklenir Onlarda pişmesine yakın şeker eklenir 2 kg şeker eklenir, şekeri bol isteyenler tadına bakıp arttıran bilir Tarçın ve nar süslemesiyle servis edilir
Aşurenin rengi beyaz olsun diye kuru yemişler ceviz dahi akşamdan ıslatılıp ertesi gün kabuğundan arınır Afiyet olsun
*1 kg aşurelik dövme (yarma)
*100 gram (fındık, fıstık, badem, çam fıstığı, Antep fıstığı, ceviz, kuru kayısı, kuru incir, çekirdeksiz kuru üzüm, ) her birinden yüzer gram
*bir su bardağı nohut
*2, 5 kg toz şeker
*5 kg su
Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle aşurelik dövme iyice yıkanır, nohutla akşamdan ıslatılır Kuru yemişlerden kabuklu olanlar akşamdan ıslatılır, suda bekletilir ertesi gün kabukları rahat soyulsun diye Kuru incir ve kayısı dörde bölünür ve yıkanır Diğer çerezler ve haşlanmış nohut kabuklarından arinip ortadan ikiye bölünür Dövme ve 5 kg lük tencerede su doldurularak pişmeye bırakılır Dövme pişip kıvam alınca koyulaşıncaya kuru yemişler eklenir Onlarda pişmesine yakın şeker eklenir 2 kg şeker eklenir, şekeri bol isteyenler tadına bakıp arttıran bilir Tarçın ve nar süslemesiyle servis edilir
Aşurenin rengi beyaz olsun diye kuru yemişler ceviz dahi akşamdan ıslatılıp ertesi gün kabuğundan arınır Afiyet olsun