iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı fasulye
*Yarım çay bardağı pirinç
*4 su bardağı şeker
*Fındık fıstık
*1 su bardağı kuru üzüm
*Yarım su bardağı kuş üzümü
*Tarçın ,nar
*2 su bardağı süt
*200 gram kayısı
Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle akşamdan buğday nohut ve kuru fasulye suya konur Sabah ayrı ayrı hepsi yaklaşık 1 5 saat kadar kaynatılıp haşlanır ,buğdayın haşlama suyu bir kez süzülür tekrar su eklenir ve 15 dk kaynatılır bu suya haşlanan nohut fasulye küp küp doğradığımız kayısı, kuş üzümü, kuru üzüm, pirinç ve bir litre kadar kaynar su eklenir ve malzemeler yumuşadığı zaman yaklaşık 25 dk sonra içerisine kaynar olarak 2 su bardağı süt ve şeker ilave edilip kıvamı kontrol edilerek isteğe göre şeker yada su ilavesi yapılır Sıcakken kaselere alınıp üzerine fındık fıstık tarçın Hindistan cevizi ve Nar ile süslenir Üst süslemesi tamamen size kalmış bu yazdıklarımı kullanmayabilirsiniz Afiyet olsun sevgiler
*2 su bardağı buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı fasulye
*Yarım çay bardağı pirinç
*4 su bardağı şeker
*Fındık fıstık
*1 su bardağı kuru üzüm
*Yarım su bardağı kuş üzümü
*Tarçın ,nar
*2 su bardağı süt
*200 gram kayısı
Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle akşamdan buğday nohut ve kuru fasulye suya konur Sabah ayrı ayrı hepsi yaklaşık 1 5 saat kadar kaynatılıp haşlanır ,buğdayın haşlama suyu bir kez süzülür tekrar su eklenir ve 15 dk kaynatılır bu suya haşlanan nohut fasulye küp küp doğradığımız kayısı, kuş üzümü, kuru üzüm, pirinç ve bir litre kadar kaynar su eklenir ve malzemeler yumuşadığı zaman yaklaşık 25 dk sonra içerisine kaynar olarak 2 su bardağı süt ve şeker ilave edilip kıvamı kontrol edilerek isteğe göre şeker yada su ilavesi yapılır Sıcakken kaselere alınıp üzerine fındık fıstık tarçın Hindistan cevizi ve Nar ile süslenir Üst süslemesi tamamen size kalmış bu yazdıklarımı kullanmayabilirsiniz Afiyet olsun sevgiler