iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı fasulye
*1 su bardağı kavrulmuş fındık
*1 su bardağı tuzsuz fıstık
*1 su bardağı sarı üzüm
*1 su bardağı siyah kuru üzüm
*1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
*1 su bardağı dut kurusu
*1 su bardağı doğranmış elma
*1 su bardağı doğranmış kuru incir
*1 su bardağı ceviz
*4 su bardağı şeker
*3 litre su
Aşure Tarifi Yapılışı Ben 1 gün öncesinde buğdayı, fasulyeyi ve nohutu ıslattım Islanan buğdayı derin bir tencere de 1 litre su ile buğdayların ortası açılıp yumaşayana kadar haşlayın Fazla haşlamayın dağılmasın Haşlama aşamasında suyu azalırsa yanınızda sıcak su bulundurup ekleyin
Düdüklü tencerede önce nohutu haşlayın ben ıslattığım için 15 dakika yeterli oldu Haşlanma süreleri buğdayın, fasulyenin ve nohutun cinsine göre değişebilir Nohut haşlandıktan sonra süzgeçte süzün Aynı şekilde fasulyeyi de haşlayın ve süzün Ayrı tencere de küçük küçük doğranmış elmayı haşlayın sertliği gidene kadar sonrasında süzün*Haşlama işlemini kuru üzümler, kuru kayısılar, incirler ve dut kurusu içinde geçerli Buğday piştikten sonra haşlanan malzemeleri içine atın Ardından fıstıkların kabuğunu alıp ortadan ikiye bölerek fıstıkları, kesme tahtasında küçülterek cevizleri ve yine ortadan ikiye bölerek fındıkları atın İsterseniz bütün olarak da atabilirsiniz Malzemelerin hepsini buğdaya kattıktan sonra şekerini de ekleyin Damak tadınıza göre şekeri ayarlayabilirsiniz Bize 4 su bardağı yeterli geldi Kıvamını da kendinize göre ayarlayabilirsiniz biz çok koyu da sevmiyoruz sulu da tercih sizin Dilerseniz üzerini susam, nar, ceviz veya fındıkla süsleyip servis edebilirsiniz Aşure ayınız kutlu olsun
*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı fasulye
*1 su bardağı kavrulmuş fındık
*1 su bardağı tuzsuz fıstık
*1 su bardağı sarı üzüm
*1 su bardağı siyah kuru üzüm
*1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
*1 su bardağı dut kurusu
*1 su bardağı doğranmış elma
*1 su bardağı doğranmış kuru incir
*1 su bardağı ceviz
*4 su bardağı şeker
*3 litre su
Aşure Tarifi Yapılışı Ben 1 gün öncesinde buğdayı, fasulyeyi ve nohutu ıslattım Islanan buğdayı derin bir tencere de 1 litre su ile buğdayların ortası açılıp yumaşayana kadar haşlayın Fazla haşlamayın dağılmasın Haşlama aşamasında suyu azalırsa yanınızda sıcak su bulundurup ekleyin
Düdüklü tencerede önce nohutu haşlayın ben ıslattığım için 15 dakika yeterli oldu Haşlanma süreleri buğdayın, fasulyenin ve nohutun cinsine göre değişebilir Nohut haşlandıktan sonra süzgeçte süzün Aynı şekilde fasulyeyi de haşlayın ve süzün Ayrı tencere de küçük küçük doğranmış elmayı haşlayın sertliği gidene kadar sonrasında süzün*Haşlama işlemini kuru üzümler, kuru kayısılar, incirler ve dut kurusu içinde geçerli Buğday piştikten sonra haşlanan malzemeleri içine atın Ardından fıstıkların kabuğunu alıp ortadan ikiye bölerek fıstıkları, kesme tahtasında küçülterek cevizleri ve yine ortadan ikiye bölerek fındıkları atın İsterseniz bütün olarak da atabilirsiniz Malzemelerin hepsini buğdaya kattıktan sonra şekerini de ekleyin Damak tadınıza göre şekeri ayarlayabilirsiniz Bize 4 su bardağı yeterli geldi Kıvamını da kendinize göre ayarlayabilirsiniz biz çok koyu da sevmiyoruz sulu da tercih sizin Dilerseniz üzerini susam, nar, ceviz veya fındıkla süsleyip servis edebilirsiniz Aşure ayınız kutlu olsun