iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı Aşurelik buğday
*Yarım su bardağı pirinç
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*2 su bardağı toz şeker
*5 adet kuru kayısı
*5 adet kuru incir
*Yarım su bardağı kuru üzüm
*Yarım su bardağı kuş üzümü
*Yarım su bardağı fındık
*Yarım su bardağı çiğ badem
*1 adet elma
*56 tane karanfil
*1 çubuk tarçın
*Yarım limon kabuğu rendesi
Üzeri için
*Nar, fındık, kayısı, incir vs
*(isteğe bağlı)
Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle buğdayı ve pirinçi güzelce yıkayıp büyük bir tencereye alıyoruz Elmamızı yıkayıp üzerine karanfilleri batırıp tencereye alalım Sonra malzemelerin üstünü bir karış geçecek kadar su doldurup ocağa alalım Altını kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık olacak şekilde açalım Kaynayan malzemeyi sık sık karıştıralım ki dibi tutmasın 2 saate yakın pişirelim Tabi bu arada malzemenin suyu Koyulaşıp azalacaktır, az az kaynamış su ekleyebilirsiniz Daha sonra inciri ve kayısıyı yıkayıp doğrayalım üzümleri de yıkayıp hazırlayalım Nohut ve şeker hariç geri kalan bütün malzemeyi tencereye ekleyip 15 dakika daha pişirelim Ve sonra nohutla şekeri ekleyelim (Şekeri damak tadınıza göre daha az veya çok katabilirsiniz) 5 dakika daha kaynatıp içinden elma ve çubuk tarçını çıkarıp kaselere servis edip isteğe bağlı süsleyelim Soğuk veya sıcak istediğiniz gibi tüketebilirsiniz
Afiyet Olsun
*1 5 su bardağı Aşurelik buğday
*Yarım su bardağı pirinç
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*2 su bardağı toz şeker
*5 adet kuru kayısı
*5 adet kuru incir
*Yarım su bardağı kuru üzüm
*Yarım su bardağı kuş üzümü
*Yarım su bardağı fındık
*Yarım su bardağı çiğ badem
*1 adet elma
*56 tane karanfil
*1 çubuk tarçın
*Yarım limon kabuğu rendesi
Üzeri için
*Nar, fındık, kayısı, incir vs
*(isteğe bağlı)
Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle buğdayı ve pirinçi güzelce yıkayıp büyük bir tencereye alıyoruz Elmamızı yıkayıp üzerine karanfilleri batırıp tencereye alalım Sonra malzemelerin üstünü bir karış geçecek kadar su doldurup ocağa alalım Altını kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık olacak şekilde açalım Kaynayan malzemeyi sık sık karıştıralım ki dibi tutmasın 2 saate yakın pişirelim Tabi bu arada malzemenin suyu Koyulaşıp azalacaktır, az az kaynamış su ekleyebilirsiniz Daha sonra inciri ve kayısıyı yıkayıp doğrayalım üzümleri de yıkayıp hazırlayalım Nohut ve şeker hariç geri kalan bütün malzemeyi tencereye ekleyip 15 dakika daha pişirelim Ve sonra nohutla şekeri ekleyelim (Şekeri damak tadınıza göre daha az veya çok katabilirsiniz) 5 dakika daha kaynatıp içinden elma ve çubuk tarçını çıkarıp kaselere servis edip isteğe bağlı süsleyelim Soğuk veya sıcak istediğiniz gibi tüketebilirsiniz
Afiyet Olsun