iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg buğday
*1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
*2 su bardağı haşlanmış nohut
*1 adet elma
*1 adet portakal
*150 gr Kuru kayısı
*100 gr Kuru incir
*2 su bardağı kuru üzüm
*1 adet cubuk tarçın
*1 çay kaşığı karanfil
*dövülmüş fındık
*dövülmüş ceviz
*nar
*tarçın
*kuş üzümü
*6 şu bardağı şeker
Aşure Tarifi Yapılışı Buğdayı 1 gece öncesinden iyice yıkayıp üzeri geçecek kadar suda bekletilir Ertesi gün buğday tekrar yıkanıp üzeri geçecek kadar su ekleyip kaynatmaya başlanır Bu arada incir ayrı bi yerde kara suyu çıkana kadar kaynatılır daha sonra 4 parça olacak şekilde doğranmış, 1 çubuk tarçın ve karanfiller ayrı bir yerde kaynatılır ve suyundan yarım çay bardağı aşurenin*içine ilave etmek üzere ayrılır Kayısı yıkanır ve doğranır, üzüm yıkanır, elma soyulup minik parçalar olacak şekilde doğranır, 1 portakalın kabuğu rendelenir Buğday suyunu çektikçe helmesini verene kadar kaynar su ilave edilir Buğday tamamen helmesini verdikten sonra bütün malzemeler ilave edilir ve karıştırılır, suyu yeterli değilse ilave edilir ve 10 dk Daha kaynatıp altı kapatılır Servis kaselerine alınıp üzeri tarçın, nar, kuş üzümü, ceviz ve fındık ile süslenir Afiyet olsun
*Yarım kg buğday
*1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
*2 su bardağı haşlanmış nohut
*1 adet elma
*1 adet portakal
*150 gr Kuru kayısı
*100 gr Kuru incir
*2 su bardağı kuru üzüm
*1 adet cubuk tarçın
*1 çay kaşığı karanfil
*dövülmüş fındık
*dövülmüş ceviz
*nar
*tarçın
*kuş üzümü
*6 şu bardağı şeker
Aşure Tarifi Yapılışı Buğdayı 1 gece öncesinden iyice yıkayıp üzeri geçecek kadar suda bekletilir Ertesi gün buğday tekrar yıkanıp üzeri geçecek kadar su ekleyip kaynatmaya başlanır Bu arada incir ayrı bi yerde kara suyu çıkana kadar kaynatılır daha sonra 4 parça olacak şekilde doğranmış, 1 çubuk tarçın ve karanfiller ayrı bir yerde kaynatılır ve suyundan yarım çay bardağı aşurenin*içine ilave etmek üzere ayrılır Kayısı yıkanır ve doğranır, üzüm yıkanır, elma soyulup minik parçalar olacak şekilde doğranır, 1 portakalın kabuğu rendelenir Buğday suyunu çektikçe helmesini verene kadar kaynar su ilave edilir Buğday tamamen helmesini verdikten sonra bütün malzemeler ilave edilir ve karıştırılır, suyu yeterli değilse ilave edilir ve 10 dk Daha kaynatıp altı kapatılır Servis kaselerine alınıp üzeri tarçın, nar, kuş üzümü, ceviz ve fındık ile süslenir Afiyet olsun