iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg buğday (geceden ıslatılmış)
*1 kase nohut (geceden ıslatılmış)
*1 kase kuru fasulye (geceden ıslatılmış)
*Yarım kase pirinç
*1 kase kuru üzüm
*1 kase kuru kayısı (küçük doğranmış)
*1 kase kuru incir (küçük doğranmış)
*4 su bardağı şeker
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 portakal (küçük doğranmış ve kabuk rendesi)
*1 elma (kabuğu soyulmuş ve küçük doğranmış)
Süslemek için;
*Fındık içi
*Tarçın
*Nar
Aşure Tarifi Yapılışı Nohut, fasulye ve kuru meyveler ayrı tencerelerde bol su ile haşlanır Buğday bol su ile aşurenin pişirileceği tencerede bir taşım kaynatılıp bu suyun yarısı dökülür (Buğdayın 2 katı kadar üzerine çıkacak şekilde su yeterli) Haşlanan malzemeler buğdayın üzerine eklenir 15 dk kadar pişirilir
Şeker ve tuz ilave edilir Portakal ve elma eklenir (Kontrol edilip kıvamına göre şeker ve su ilave edilebilir) Yaklaşık 45 dk kadar kaynatılır
Servis edilecek tabaklara alınır ve istenildiği gibi süslenir
*Yarım kg buğday (geceden ıslatılmış)
*1 kase nohut (geceden ıslatılmış)
*1 kase kuru fasulye (geceden ıslatılmış)
*Yarım kase pirinç
*1 kase kuru üzüm
*1 kase kuru kayısı (küçük doğranmış)
*1 kase kuru incir (küçük doğranmış)
*4 su bardağı şeker
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 portakal (küçük doğranmış ve kabuk rendesi)
*1 elma (kabuğu soyulmuş ve küçük doğranmış)
Süslemek için;
*Fındık içi
*Tarçın
*Nar
Aşure Tarifi Yapılışı Nohut, fasulye ve kuru meyveler ayrı tencerelerde bol su ile haşlanır Buğday bol su ile aşurenin pişirileceği tencerede bir taşım kaynatılıp bu suyun yarısı dökülür (Buğdayın 2 katı kadar üzerine çıkacak şekilde su yeterli) Haşlanan malzemeler buğdayın üzerine eklenir 15 dk kadar pişirilir
Şeker ve tuz ilave edilir Portakal ve elma eklenir (Kontrol edilip kıvamına göre şeker ve su ilave edilebilir) Yaklaşık 45 dk kadar kaynatılır
Servis edilecek tabaklara alınır ve istenildiği gibi süslenir