iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr buğday
*1 su bardağı fasulye
*1 su bardağı nohut
*300 gr konserve mısır( pazarda hazırlanıp tezgahta satılıyor)
*100 gr hazırlanmış fındık
*Fıstık, çiğ badem
*Kuş üzümü
*Dolmalık fıstık
*Yarım su bardağı pirinç
*Dut kurusu, kuru üzüm, kayısı, incir
*Portakal, limon, elma, ayva, hurma
*Kabuk tarçın ve karanfil
*Nar
Aşure Tarifi Yapılışı Bakliyatlarımızı bir gece önceden sıcak suyla kaplara koyup ıslatalım Sabah kaynatılacak evvela buğdayı kaynamaya koyalım Fasulye ve nohutta kaynatılacak diğer yandan kayısıları ve diğer malzemeleri doğrayıp hazırlayıp kenara koymalı Aşama aşama pişme süresine göre kaynamakta olan buğdaya katılacaklar kabuk tarçınlar buğdayla karanfil bir cezvede kaynatıp suyunu katacağız Şekerini ise aşureyi indirmeden hemen önce katacağız damak zevkine göre şekerli isteyen, şekerini fazla atar Malzemeler yumuşayıncaya kadar kaynatın Afiyet olsun
*500 gr buğday
*1 su bardağı fasulye
*1 su bardağı nohut
*300 gr konserve mısır( pazarda hazırlanıp tezgahta satılıyor)
*100 gr hazırlanmış fındık
*Fıstık, çiğ badem
*Kuş üzümü
*Dolmalık fıstık
*Yarım su bardağı pirinç
*Dut kurusu, kuru üzüm, kayısı, incir
*Portakal, limon, elma, ayva, hurma
*Kabuk tarçın ve karanfil
*Nar
Aşure Tarifi Yapılışı Bakliyatlarımızı bir gece önceden sıcak suyla kaplara koyup ıslatalım Sabah kaynatılacak evvela buğdayı kaynamaya koyalım Fasulye ve nohutta kaynatılacak diğer yandan kayısıları ve diğer malzemeleri doğrayıp hazırlayıp kenara koymalı Aşama aşama pişme süresine göre kaynamakta olan buğdaya katılacaklar kabuk tarçınlar buğdayla karanfil bir cezvede kaynatıp suyunu katacağız Şekerini ise aşureyi indirmeden hemen önce katacağız damak zevkine göre şekerli isteyen, şekerini fazla atar Malzemeler yumuşayıncaya kadar kaynatın Afiyet olsun