iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı aşurelik buğday
*Yarım su bardağı fasulye
*Yarım su bardağı nohut
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 çorba kasesi soyulmuş badem
*10 tane gün kurusu kayısı(küp küp)
*1 su bardağı kuru üzüm
*2 tane elma
*2 5 su bardağı şeker
*1 bardak süt
*3 litre su
Aşure Tarifi Yapılışı
1 Buğday nohut ve fasulye akşamdan ıslatılır
2 Sabahleyin önce buğday yaklaşık 3 litre suyla 45 dakika düdüklüde haşlanır Bir kaseye alınır Suyu süzülmez!!!!
3 Fasulye ve nohut birlikte 15 dakika düdüklüde haşlanır Suyu süzülerek bir kaseye alınır
4 Pişen buğday suyuyla birlikte tekrar tencereye alınır ve içine pirinç eklenir Tam 10 dakika beraber pişirilir
5 Tencereye badem, kayısı, elmalar ve şekerde eklenir ve 20 dakika kaynatılır (Bu arada suyunu kontrol edin azsa biraz ekleyin Ben çok koyu kıvamlı aşure sevmem, tabii ki damak zevki)
6 Sürenin sonunda 1 bardak soğuk süt tencereye eklenir ve hızlıca karıştırılır (Ben bu eklemeyi vitaminini arttırmak için yaptım 5 yani tercih sizin
*1 5 su bardağı aşurelik buğday
*Yarım su bardağı fasulye
*Yarım su bardağı nohut
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 çorba kasesi soyulmuş badem
*10 tane gün kurusu kayısı(küp küp)
*1 su bardağı kuru üzüm
*2 tane elma
*2 5 su bardağı şeker
*1 bardak süt
*3 litre su
Aşure Tarifi Yapılışı
1 Buğday nohut ve fasulye akşamdan ıslatılır
2 Sabahleyin önce buğday yaklaşık 3 litre suyla 45 dakika düdüklüde haşlanır Bir kaseye alınır Suyu süzülmez!!!!
3 Fasulye ve nohut birlikte 15 dakika düdüklüde haşlanır Suyu süzülerek bir kaseye alınır
4 Pişen buğday suyuyla birlikte tekrar tencereye alınır ve içine pirinç eklenir Tam 10 dakika beraber pişirilir
5 Tencereye badem, kayısı, elmalar ve şekerde eklenir ve 20 dakika kaynatılır (Bu arada suyunu kontrol edin azsa biraz ekleyin Ben çok koyu kıvamlı aşure sevmem, tabii ki damak zevki)
6 Sürenin sonunda 1 bardak soğuk süt tencereye eklenir ve hızlıca karıştırılır (Ben bu eklemeyi vitaminini arttırmak için yaptım 5 yani tercih sizin