iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*Yarım su bardağı pirinç
*3 litre su
*200 gram kuru kayısı
*200 gram kuru üzüm
*Yarım çay bardağı susam
*10 adet karanfil
*1 su bardağı süt
*4 su bardağı toz şeker
*Yarım çay kaşığı tuz (silme)
*1 paket kuş üzümü
*1 su bardağı fındık
*1 kase iri çekilmiş ceviz
*1 adet nar
*Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan nohut, kuru fasulye ve buğday ayrı ayrı kaplarda iyice yıkanarak yine ayrı tencerelerde bir taşım kaynatılarak ocak kapatılır Tencerelerin kapakları kapatılır sabaha kadar kaynamış sıcak suda ıslatılır Ertesi gün suları süzülür ve yine ayrı tencerelerde nohut ve fasulye haşlanır Akşamdan ıslatılan buğday büyük bir tencereye (ıslatılan suyu süzülür ) alınıp üzerine 3 litre sıcak su dökerek yaklaşık 30 dakika pişirilir Üzerine pirinç ilave edilir Gerekli görüldüğünde üzerine ara ara kaynamış su eklenebilir Haşlanmış nohut ve fasulyeler eklenerek 15 dakika daha kaynatılır Tuz ilave edilir Küçük bir cezvede 10 adet karanfilin üzerine yarım çay bardağı su eklenir kaynatılır Aşurenin üzerine karanfil suyu süzülerek ilave edilir Küp küp doğranmış kuru kayısı,kuru üzüm, fındık, kuş üzümü (sıcak suda ıslatılmış), susam eklenir ara sıra karıştırılarak 15 dakika kaynatılır Daha sonra toz şekeri ilave edilir Damak zevkinize uygun olarak şeker miktarını ayarlayabilirsiniz Ara sıra karıştırarak 15 dakika kadar daha kaynatılarak altı kapatılır Kaselere servis edilerek ceviz, tarçın, nar ile aşurelerin üzeri süslenir
*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*Yarım su bardağı pirinç
*3 litre su
*200 gram kuru kayısı
*200 gram kuru üzüm
*Yarım çay bardağı susam
*10 adet karanfil
*1 su bardağı süt
*4 su bardağı toz şeker
*Yarım çay kaşığı tuz (silme)
*1 paket kuş üzümü
*1 su bardağı fındık
*1 kase iri çekilmiş ceviz
*1 adet nar
*Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan nohut, kuru fasulye ve buğday ayrı ayrı kaplarda iyice yıkanarak yine ayrı tencerelerde bir taşım kaynatılarak ocak kapatılır Tencerelerin kapakları kapatılır sabaha kadar kaynamış sıcak suda ıslatılır Ertesi gün suları süzülür ve yine ayrı tencerelerde nohut ve fasulye haşlanır Akşamdan ıslatılan buğday büyük bir tencereye (ıslatılan suyu süzülür ) alınıp üzerine 3 litre sıcak su dökerek yaklaşık 30 dakika pişirilir Üzerine pirinç ilave edilir Gerekli görüldüğünde üzerine ara ara kaynamış su eklenebilir Haşlanmış nohut ve fasulyeler eklenerek 15 dakika daha kaynatılır Tuz ilave edilir Küçük bir cezvede 10 adet karanfilin üzerine yarım çay bardağı su eklenir kaynatılır Aşurenin üzerine karanfil suyu süzülerek ilave edilir Küp küp doğranmış kuru kayısı,kuru üzüm, fındık, kuş üzümü (sıcak suda ıslatılmış), susam eklenir ara sıra karıştırılarak 15 dakika kaynatılır Daha sonra toz şekeri ilave edilir Damak zevkinize uygun olarak şeker miktarını ayarlayabilirsiniz Ara sıra karıştırarak 15 dakika kadar daha kaynatılarak altı kapatılır Kaselere servis edilerek ceviz, tarçın, nar ile aşurelerin üzeri süslenir