Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure

Aşure
0
100

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Aşure Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*Yarım su bardağı pirinç
*3 litre su
*200 gram kuru kayısı
*200 gram kuru üzüm
*Yarım çay bardağı susam
*10 adet karanfil
*1 su bardağı süt
*4 su bardağı toz şeker
*Yarım çay kaşığı tuz (silme)
*1 paket kuş üzümü
*1 su bardağı fındık
*1 kase iri çekilmiş ceviz
*1 adet nar
*Tarçın

Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan nohut, kuru fasulye ve buğday ayrı ayrı kaplarda iyice yıkanarak yine ayrı tencerelerde bir taşım kaynatılarak ocak kapatılır Tencerelerin kapakları kapatılır sabaha kadar kaynamış sıcak suda ıslatılır Ertesi gün suları süzülür ve yine ayrı tencerelerde nohut ve fasulye haşlanır Akşamdan ıslatılan buğday büyük bir tencereye (ıslatılan suyu süzülür ) alınıp üzerine 3 litre sıcak su dökerek yaklaşık 30 dakika pişirilir Üzerine pirinç ilave edilir Gerekli görüldüğünde üzerine ara ara kaynamış su eklenebilir Haşlanmış nohut ve fasulyeler eklenerek 15 dakika daha kaynatılır Tuz ilave edilir Küçük bir cezvede 10 adet karanfilin üzerine yarım çay bardağı su eklenir kaynatılır Aşurenin üzerine karanfil suyu süzülerek ilave edilir Küp küp doğranmış kuru kayısı,kuru üzüm, fındık, kuş üzümü (sıcak suda ıslatılmış), susam eklenir ara sıra karıştırılarak 15 dakika kaynatılır Daha sonra toz şekeri ilave edilir Damak zevkinize uygun olarak şeker miktarını ayarlayabilirsiniz Ara sıra karıştırarak 15 dakika kadar daha kaynatılarak altı kapatılır Kaselere servis edilerek ceviz, tarçın, nar ile aşurelerin üzeri süslenir
 
858,497Konular
981,993Mesajlar
29,981Kullanıcılar
mordowSon üye
Üst Alt