Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure

Aşure

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Aşure Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı buğday
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı nohut
*Yarım su bardağı pirinç
*1 su bardağı küp doğranmış kuru kayısı
*1 su bardağı küp doğranmış kuru incir
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı küp doğranmış elma
*1 su bardağı pişmiş kestane veya kestane şekeri
*5 su bardağı şeker
*15 su bardağı su
*1 su bardağı süt

Aşure Tarifi Yapılışı Buğday, nohut ve kuru fasulye akşamdan suya konur, ertesi sabah nohut ve fasulye ayrı ayrı haşlanır Nohutun kabukları soyulur, buğday yıkanır ve aşureyi pişireceğiniz tencereye alınır 15 bardak su ilave edilip yarım saat kaynatılır, köpükleri alınır altı kısılır ve pirinç ilave edilerek kaynamaya bırakılır Buğday iyice haşlanıp patlayınca, bu arada suyu kontrollü haşlanmalı gerekirse ilave edilmelidir 5 bardak şeker ilave edilir ve doğranan malzemeler incir hariç sırayla ilave edilir Bir iki taşım kaynatılır altı kapatılır İncir bu aşamada eklenir ki aşure kararmasın Aşure dağıtacağımız kaplara boşaltılır Ben kapaklı tek kullanımlık kaplara boşalttım Biraz soğuyunca gönlünüzce süsleyebilirsiniz ben resimdeki gibi süsledim 20 kase çıktı ama kaplarım 2 porsiyonluk kaplar diyebilirim Üzerini süslemede tarçın, fındık, ceviz, hindistan cevizi, file fıstık, incir, kayısı ve kuş üzümü kullandım
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,931Kullanıcılar
yskermjxSon üye
Üst Alt