iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı nohut
*2 yemek kaşığı kaşığı pirinç
*6 su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı karanfil
*1 adet kabuk tarçın
*400 gram kuru kayısı
*150 gram kuru incir
*1 su bardağı kuru üzüm
*Yarım kahve fincanı gül suyu
*2 çay bardağı süt
ÜZERİ İÇİN;
*Toz Tarçın
*Çekilmiş Ceviz
*Fındık
*Çekilmiş antep fıstığı
*Kuş üzümü
*Susam
*Nar
Aşure Tarifi Yapılışı Nohut, Fasulye ve Buğday ayrı kaplarda akşamdan ıslatılır
Ertesi gün, tüm bakliyatlar, suları süzülüp ayrı tencerelerde haşlanır ( Nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı 15’er dk Düdüklü tencerede haşladım ) Pirinç ise iyice yıkandıktan sonra 5 dk kadar haşlanır
Buğday, aşurenin pişeceği tencereye alınır, üzerini geçecek kadar su eklenir ve haşlamaya bırakılır
Kuru meyveler dilediğiniz gibi doğranıp, yine birbirine karıştırmadan birer taşım haşlanır
Haşlanan tüm bakliyatlar ve Kuru meyveler süzülüp bekletilir
1 tatlı kaşığı karanfil, 1 adet kabuk tarcın 1 çay bardağı su ile cezvede iyice kaynatılır
Buğday yeterince haşlandıktan sonra, sırasıyla bakliyatlar üzerine eklenir, ardından da kuru meyveler eklenir
Kaynamış karanfil suyu, tel süzgeçten geçirilerek eklenir
Üzerine 2 çay bardağı süt ilave edilir
Tüm malzemelerimiz tencereye girdikten sonra, şekeri ilave edebiliriz
Ben bu ölçülerle 6 su bardağı kullandım Damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz
Son olarak gül suyumuzu ekleyip bir kaç dk Daha kaynatıyoruz
Aşuremiz pişti, 5 dk kadar dinlendirip, servis kaselerine alabiliriz
Üzerleri hafif kabuklanınca dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirisiniz
Afiyet olsun
*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı nohut
*2 yemek kaşığı kaşığı pirinç
*6 su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı karanfil
*1 adet kabuk tarçın
*400 gram kuru kayısı
*150 gram kuru incir
*1 su bardağı kuru üzüm
*Yarım kahve fincanı gül suyu
*2 çay bardağı süt
ÜZERİ İÇİN;
*Toz Tarçın
*Çekilmiş Ceviz
*Fındık
*Çekilmiş antep fıstığı
*Kuş üzümü
*Susam
*Nar
Aşure Tarifi Yapılışı Nohut, Fasulye ve Buğday ayrı kaplarda akşamdan ıslatılır
Ertesi gün, tüm bakliyatlar, suları süzülüp ayrı tencerelerde haşlanır ( Nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı 15’er dk Düdüklü tencerede haşladım ) Pirinç ise iyice yıkandıktan sonra 5 dk kadar haşlanır
Buğday, aşurenin pişeceği tencereye alınır, üzerini geçecek kadar su eklenir ve haşlamaya bırakılır
Kuru meyveler dilediğiniz gibi doğranıp, yine birbirine karıştırmadan birer taşım haşlanır
Haşlanan tüm bakliyatlar ve Kuru meyveler süzülüp bekletilir
1 tatlı kaşığı karanfil, 1 adet kabuk tarcın 1 çay bardağı su ile cezvede iyice kaynatılır
Buğday yeterince haşlandıktan sonra, sırasıyla bakliyatlar üzerine eklenir, ardından da kuru meyveler eklenir
Kaynamış karanfil suyu, tel süzgeçten geçirilerek eklenir
Üzerine 2 çay bardağı süt ilave edilir
Tüm malzemelerimiz tencereye girdikten sonra, şekeri ilave edebiliriz
Ben bu ölçülerle 6 su bardağı kullandım Damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz
Son olarak gül suyumuzu ekleyip bir kaç dk Daha kaynatıyoruz
Aşuremiz pişti, 5 dk kadar dinlendirip, servis kaselerine alabiliriz
Üzerleri hafif kabuklanınca dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirisiniz
Afiyet olsun