iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2 çorba kasesi aşurelik buğday
*2 çorba kasesi nohut
*2 çorba kasesi fasulye
*1 kase kuru üzüm
*10 adet incir
*1 kase fındık içi
*1 kase ceviz içi
*2 kabuk tarçın
*10 tane karanfil
*3 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
*2 yemek kaşığı nişasta
*İsteğe göre toz şeker
Aşure Tarifi Yapılışı Nohutla fasulye akşamdan suya bırakılır sabah pişirilir, buğday pişirilir, piştikten sonra kendi suyuna bir sürahi su dökülür, nohutla fasulye ilave edilir, uzum sıcak suda 10 dk bekletilir, incirler küçük küçük doğranıp yıkanır üzümle incirde buğdaylı karışımın içine eklenir, fındıklar yıkanır, ayrı bir tencerede ceviz bir taşım kaynatılır siyah suyunu verdikten sonra yıkanıp oda içine atılır Tarçınla karanfil havanda iyice un haline getirilip onlarda aşurenin içine süzgeç yardımıyla elenir Portakal kabuğu ve vanilya da eklenir Ben rengini koyu sevmediğim için içine 1 tatlı kaşığı zerdeçal ilave ettim o size kalmış, tabi bu arada suyunu kontrol edin ve su ilave edin Bütün malzemeler karıştıktan sonra 2 kaşık nişastayı suyla açıp yavaş yavaş içine ekleyin 10 dk kaynasın sonra şekerini ilave edin tadına bakin istediğiniz kıvamı almışsa tamamdır
NOT; Sakın şekeri döktükten sonra 5 dk dan fazla kaynatmayın malzemeler sertleşir Yapanlara şimdiden Afiyet olsun Bu tarifi tavsiye ederim Bir kase yiyen bir kase daha istiyor Haydi kolay gelsin
*2 çorba kasesi aşurelik buğday
*2 çorba kasesi nohut
*2 çorba kasesi fasulye
*1 kase kuru üzüm
*10 adet incir
*1 kase fındık içi
*1 kase ceviz içi
*2 kabuk tarçın
*10 tane karanfil
*3 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
*2 yemek kaşığı nişasta
*İsteğe göre toz şeker
Aşure Tarifi Yapılışı Nohutla fasulye akşamdan suya bırakılır sabah pişirilir, buğday pişirilir, piştikten sonra kendi suyuna bir sürahi su dökülür, nohutla fasulye ilave edilir, uzum sıcak suda 10 dk bekletilir, incirler küçük küçük doğranıp yıkanır üzümle incirde buğdaylı karışımın içine eklenir, fındıklar yıkanır, ayrı bir tencerede ceviz bir taşım kaynatılır siyah suyunu verdikten sonra yıkanıp oda içine atılır Tarçınla karanfil havanda iyice un haline getirilip onlarda aşurenin içine süzgeç yardımıyla elenir Portakal kabuğu ve vanilya da eklenir Ben rengini koyu sevmediğim için içine 1 tatlı kaşığı zerdeçal ilave ettim o size kalmış, tabi bu arada suyunu kontrol edin ve su ilave edin Bütün malzemeler karıştıktan sonra 2 kaşık nişastayı suyla açıp yavaş yavaş içine ekleyin 10 dk kaynasın sonra şekerini ilave edin tadına bakin istediğiniz kıvamı almışsa tamamdır
NOT; Sakın şekeri döktükten sonra 5 dk dan fazla kaynatmayın malzemeler sertleşir Yapanlara şimdiden Afiyet olsun Bu tarifi tavsiye ederim Bir kase yiyen bir kase daha istiyor Haydi kolay gelsin