iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram buğday (3 su bardağı)
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*200 g kuru kayısı
*200 g kuru üzüm
*1 su bardağı fındık
*2 su bardağı süt
*3 su bardağı toz şeker
*Çeyrek çay kaşığı tuz
*Çeyrek çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
*Fındık
*Kuş üzümü
*Ceviz
*1 adet nar
*Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı İlk olarak aşurelik buğdayı yıkıyoruz ve bir tencereye alıyoruz Üzerine kaynamış su döküp 15 dakika kaynatıyoruz Çıkan sarı suyunu döküyoruz, aynı işlemi bir kere daha yapıyoruz Sarı suyunu döküp kaynamış suda 40 dakika kadar kaynatıyoruz Buğdaylar yumuşayınca önceden haşlanmış olan nohut ve fasulyeyi küçük doğranmış kayısıları, kuru üzümü, pirinci ekliyoruz 15 dakika daha kaynatıyoruz Bu sırada bir kapta sütü kaynatıp 15 dakika kaynattığımız aşurenin üzerine döküyoruz aynı zamanda şekeri tuzu karabiberi fındığı da ekleyip 15 dakika daha kaynatıp kaselere döküyoruz Soğumaya başladığında üzerini süslüyoruz Afiyet olsun
*500 gram buğday (3 su bardağı)
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*200 g kuru kayısı
*200 g kuru üzüm
*1 su bardağı fındık
*2 su bardağı süt
*3 su bardağı toz şeker
*Çeyrek çay kaşığı tuz
*Çeyrek çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
*Fındık
*Kuş üzümü
*Ceviz
*1 adet nar
*Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı İlk olarak aşurelik buğdayı yıkıyoruz ve bir tencereye alıyoruz Üzerine kaynamış su döküp 15 dakika kaynatıyoruz Çıkan sarı suyunu döküyoruz, aynı işlemi bir kere daha yapıyoruz Sarı suyunu döküp kaynamış suda 40 dakika kadar kaynatıyoruz Buğdaylar yumuşayınca önceden haşlanmış olan nohut ve fasulyeyi küçük doğranmış kayısıları, kuru üzümü, pirinci ekliyoruz 15 dakika daha kaynatıyoruz Bu sırada bir kapta sütü kaynatıp 15 dakika kaynattığımız aşurenin üzerine döküyoruz aynı zamanda şekeri tuzu karabiberi fındığı da ekleyip 15 dakika daha kaynatıp kaselere döküyoruz Soğumaya başladığında üzerini süslüyoruz Afiyet olsun