iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı aşurelik buğday
*2, 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı fasulye
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı yer fıstığı
*1 su bardağı antep fıstığı
*1 su bardağı badem
*1 su bardağı ceviz
*1 su bardağı fındık
*1 çay bardağı susam
*1 su bardağı kayısı
*1 su bardağı kuru incir
*1 su bardağı kuş üzümü
*1 su bardağı kuru üzüm
*Tarçın, su, nar
Aşure Tarifi Yapılışı
Öncelikle akşamdan suda ıslatılan buğday, fasulye ve nohutu düdüklü tencere de 1520 dk pişirin Suyu çekilince kaynamış su ekleyebilir siniz ben sulu olmasını istediğim için suyunu bol koydum Daha sonra ocağın altı açık iken pişen buğday nohutun üzerine diğer malzemeleri yer fıstığı, Antep fıstığı, fındığı, kayısıyı, üzümleri, susamı ekleyin kaynasın Kararmaması için son 5 dk inciri ekliyoruz Daha sonra pişen malzemelerin üzerine şekeri ekleyin biraz daha pişirin En son inciri de ekleyip ocaktan tencereyi alın Kaselere koyup üzerini nar, badem, ceviz, tarçın ile süsleyin Bu kadar basit Afiyet olsun
*3 su bardağı aşurelik buğday
*2, 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı fasulye
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı yer fıstığı
*1 su bardağı antep fıstığı
*1 su bardağı badem
*1 su bardağı ceviz
*1 su bardağı fındık
*1 çay bardağı susam
*1 su bardağı kayısı
*1 su bardağı kuru incir
*1 su bardağı kuş üzümü
*1 su bardağı kuru üzüm
*Tarçın, su, nar
Aşure Tarifi Yapılışı
Öncelikle akşamdan suda ıslatılan buğday, fasulye ve nohutu düdüklü tencere de 1520 dk pişirin Suyu çekilince kaynamış su ekleyebilir siniz ben sulu olmasını istediğim için suyunu bol koydum Daha sonra ocağın altı açık iken pişen buğday nohutun üzerine diğer malzemeleri yer fıstığı, Antep fıstığı, fındığı, kayısıyı, üzümleri, susamı ekleyin kaynasın Kararmaması için son 5 dk inciri ekliyoruz Daha sonra pişen malzemelerin üzerine şekeri ekleyin biraz daha pişirin En son inciri de ekleyip ocaktan tencereyi alın Kaselere koyup üzerini nar, badem, ceviz, tarçın ile süsleyin Bu kadar basit Afiyet olsun