iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 çay bardağı pirinç
*150 gr çekirdeksiz kuru üzüm
*150 gr kuru kayısı
*1 elma
*1 portakal kabuğu rendesi
*Toz şeker
Süslemek için:
*Ceviz
*Fındık
*Nar
Aşure Tarifi Yapılışı 1 gece önceden buğdayı, pirinci, nohutu, fasulyeyi, küp küp doğradığımız kuru kayısıyı ve kuru üzümü ıslatıyoruz Islattığımız fasulye ve nohudu 15 dk düdüklü tencerede haşlıyoruz Ben beraber haşladım Daha sonra süzüp bir kenarda bekletiyoruz Buğdayı da düdüklüde 20 dk haşladıktan sonra geniş bir tencerede sularını süzdüğümüz buğdayı, pirinci, nohutu ve fasulyeyi üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek 10 dk özleşene dek kaynatıyoruz Altını kısıp kuru kayısıyı ve kuru üzümü de ekliyoruz ve 15 dk sonra göz kararı şekerimizi (1 5 2 kg arası) ekliyoruz Hemen ardından kabuklarını soyup küp küp doğradığımız elmalarımızı ekliyoruz ( bu arada suyu azalmışsa ekleyebilirsiniz )5dk Sonra portakal kabuğunu rendeleyip ekliyoruz Bir iki taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp kaselere*doldurup üzerini fındık, ceviz ve nar taneleri ile süslüyoruz
*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 çay bardağı pirinç
*150 gr çekirdeksiz kuru üzüm
*150 gr kuru kayısı
*1 elma
*1 portakal kabuğu rendesi
*Toz şeker
Süslemek için:
*Ceviz
*Fındık
*Nar
Aşure Tarifi Yapılışı 1 gece önceden buğdayı, pirinci, nohutu, fasulyeyi, küp küp doğradığımız kuru kayısıyı ve kuru üzümü ıslatıyoruz Islattığımız fasulye ve nohudu 15 dk düdüklü tencerede haşlıyoruz Ben beraber haşladım Daha sonra süzüp bir kenarda bekletiyoruz Buğdayı da düdüklüde 20 dk haşladıktan sonra geniş bir tencerede sularını süzdüğümüz buğdayı, pirinci, nohutu ve fasulyeyi üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek 10 dk özleşene dek kaynatıyoruz Altını kısıp kuru kayısıyı ve kuru üzümü de ekliyoruz ve 15 dk sonra göz kararı şekerimizi (1 5 2 kg arası) ekliyoruz Hemen ardından kabuklarını soyup küp küp doğradığımız elmalarımızı ekliyoruz ( bu arada suyu azalmışsa ekleyebilirsiniz )5dk Sonra portakal kabuğunu rendeleyip ekliyoruz Bir iki taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp kaselere*doldurup üzerini fındık, ceviz ve nar taneleri ile süslüyoruz