iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase aşurelik buğday
*1 kase haşlanmış hazırlanmış nohut
*1 kase haşlanıp hazırlanmış kuru fasulye
*1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm
*1 çay bardağı ıslatılıp yumuşatılmış kayısı
*3 kase toz şeker
*34 karanfil, 1 yaprak tarçın
*Portakal veya limon kabuğu rendesi
*Üzerine arzuya bağlı olarak nar
*Ceviz içi,
*İsteyen arzuya bağlı olarak kuru erik vb gibi malzemeler ekleyebilir
Aşure Tarifi Yapılışı Aşurelik buğdayı iyice yıkayıp bir tencerede bol su ile ıslatıp*sabaha kadar şişmesini sağlayalım Kaynatacağımız tencereyle (ben düdüklüde haşladım) ocağa koyalım Buğdaylar güzel pişene kadar haşlayalım Buğdaylar yumuşayınca haşlanmış nohut ve fasulyeyi ekleyelim Birlikte haşlamaya devam edelim Karıştırarak*ve suyunu kontrol ederek kaynatalım Su eklenecek olursa mutlaka kaynamış sıcak su olmasına dikkat edelim
Yeteri kadar haşlandığına kanaat edince yıkanmış kuru üzüm,*küçük doğranmış kayısı, şeker ve portakal kabuğu rendesini karanfil ve yaprak tarçını ekleyelim Ara sıra karıştıralım dibi tutmasın İçine konan malzemeye isteğinize göre ekleme yapabilirsiniz
Suyunun kıvamı koyulaşana kadar kaynatalım Hazır olunca
kaselere boşaltıp üzerine toz tarçın, ceviz ve arzuya göre nar, fındık serpiştirelim
Aşuremiz hazır afiyet olsun
*1 kase aşurelik buğday
*1 kase haşlanmış hazırlanmış nohut
*1 kase haşlanıp hazırlanmış kuru fasulye
*1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm
*1 çay bardağı ıslatılıp yumuşatılmış kayısı
*3 kase toz şeker
*34 karanfil, 1 yaprak tarçın
*Portakal veya limon kabuğu rendesi
*Üzerine arzuya bağlı olarak nar
*Ceviz içi,
*İsteyen arzuya bağlı olarak kuru erik vb gibi malzemeler ekleyebilir
Aşure Tarifi Yapılışı Aşurelik buğdayı iyice yıkayıp bir tencerede bol su ile ıslatıp*sabaha kadar şişmesini sağlayalım Kaynatacağımız tencereyle (ben düdüklüde haşladım) ocağa koyalım Buğdaylar güzel pişene kadar haşlayalım Buğdaylar yumuşayınca haşlanmış nohut ve fasulyeyi ekleyelim Birlikte haşlamaya devam edelim Karıştırarak*ve suyunu kontrol ederek kaynatalım Su eklenecek olursa mutlaka kaynamış sıcak su olmasına dikkat edelim
Yeteri kadar haşlandığına kanaat edince yıkanmış kuru üzüm,*küçük doğranmış kayısı, şeker ve portakal kabuğu rendesini karanfil ve yaprak tarçını ekleyelim Ara sıra karıştıralım dibi tutmasın İçine konan malzemeye isteğinize göre ekleme yapabilirsiniz
Suyunun kıvamı koyulaşana kadar kaynatalım Hazır olunca
kaselere boşaltıp üzerine toz tarçın, ceviz ve arzuya göre nar, fındık serpiştirelim
Aşuremiz hazır afiyet olsun