Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure

Aşure

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Aşure Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı fasulye
*1 su bardağı toz şeker
*5 litre su
*1 su bardağı süt
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı toz zencefil
*1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
*1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
*1 su bardağı kayısı
*56 adet incir

Üzeri İçin:


*Fındık, Ceviz, Nar, Tarçın, Hindistan Cevizi

Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan buğdayı, nohutu, fasulyeyi yıkayıp ılık suya ıslayın Ertesi gün ıslanan bu malzemeleri iyice yıkayıp tencereye önce nohutu sonra fasulyeyi ve son olarak buğdayı koyun (Bu sırayla koyarsanız buğday dibine tutmaz )Sonra üzerine su ekleyip kaynamaya bırakın üzeri köpüklenince köpüklerini kaşıkla alın İyice kaynamaya başlayınca ara ara mutlaka karıştırın Bu sırada üzümü yıkayıp bir kapta 5dk haşlayın Sonra kayısı ve incirleri doğrayıp ayrı kaplarda 5 10 dk haşlayın Sonra buğdaylar iyice şişip açılınca kayısı, üzüm ve incirlerin suyunu süzüp tencereye ekleyin Tencereye zencefil, süt ve vanilyayı ekleyip karıştırın çok güzel bir lezzet veriyor Aşureniz pişmeye yakın şekeri azar azar ekleyin şekerini sevdiğiniz oranda ayarlayın Karıştırın ve biraz daha kaynadıktan sonra kapatın Aşureniz ne çok cıvık ne de çok koyu olsun eğer çok koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz En son olarak kaselere alınca üzerini süsleyin Afiyet Olsun
 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt