iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo aşurelik buğday
*3 su bardağı kuru fasülye
*3 su bardağı nohut
*1 paket kuş üzümü
*1 paket çekirdeksiz kuru üzüm
*1 paket kuru kayısı
*1 paket kuru incir
*1 portakalın kabuğu
*1 limonun kabuğu
*56 adet karanfil
*Fıstık
*Fındık
*Badem
*Nar
*Tarçın
*Susam
*Süt
Aşure Tarifi Yapılışı Malzeme listesinin uzun olduğuna bakmayın içerisine evinizde var olan malzemeleri koyarak da harika bir aşure yapabilirsiniz Ben size rahatlıkla yapabileceğiniz benim de her sene yaptığım Aşuremin tarifini vereceğim şimdiden kolay gelsin Allah kabul etsin
Öncelikle fasülye ve nohutu bir gece önceden ıslatıyoruz Buğdayımızı da iyice 56 kez ovalayarak yıkayıp ardından üzerini geçecek kadar su ile haşlıyoruz sarı suyu çıkınca o suyu döküp tekrar üzerini iyice geçecek kadar bir suda kaynatıp ocağın altını kapatıp tencerenin kapağını kapatıp sofra bezi ile iyice sarıp buğdayın güzelce patlamasını sağlıyoruz
Ertesi gün şişmiş nohutu ve fasülyeyi pişiriyoruz yıkayıp süzüyoruz
Kuru meyveleri güzelce yıkıyoruz ve minik minik doğruyoruz Fındığı fıstığı yıkıyoruz kenara alıyoruz Limon ve portakal kabuklarını doğruyoruz Süs yapacağımız susam, nar, tarçın, ceviz ve bademi de hazır ediyoruz
En büyük boy tenceremizin içine suyu ile birlikte buğdayı koyup üzerine fasülye nohut ve kuru meyveleri( incir hariç)alıyoruz Suyu az ise su ilave edip kaynatmaya başlıyoruz Meyveler yumuşamaya başladığında içine portakal limon kabuğunu atıyoruz onlarda pişmeye başladığında karanfili ilave ediyoruz bu aşamada fındık fıstık(arzuya göre) da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz oda ısısındaki yarım bardak sütü kaynayan tencereye ilave ettikten sonra incir ekleyip ardından damak tadınıza göre azar azar şeker koyarak aşuremizi tamamlıyoruz Tadını kontrol ettikten sonra kaselere paylaştırılan aşurelerin üzerini nar, hindistan cevizi, susam, fındık, fıstık, ceviz, badem, tarçın Vs ile süsleyebilirsiniz Ben hindistancevizi nar ve fındık ile süsledim deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyetler olsun Bu ölçü ile 30 alüminyum kap aşure çıktı
*Yarım kilo aşurelik buğday
*3 su bardağı kuru fasülye
*3 su bardağı nohut
*1 paket kuş üzümü
*1 paket çekirdeksiz kuru üzüm
*1 paket kuru kayısı
*1 paket kuru incir
*1 portakalın kabuğu
*1 limonun kabuğu
*56 adet karanfil
*Fıstık
*Fındık
*Badem
*Nar
*Tarçın
*Susam
*Süt
Aşure Tarifi Yapılışı Malzeme listesinin uzun olduğuna bakmayın içerisine evinizde var olan malzemeleri koyarak da harika bir aşure yapabilirsiniz Ben size rahatlıkla yapabileceğiniz benim de her sene yaptığım Aşuremin tarifini vereceğim şimdiden kolay gelsin Allah kabul etsin
Öncelikle fasülye ve nohutu bir gece önceden ıslatıyoruz Buğdayımızı da iyice 56 kez ovalayarak yıkayıp ardından üzerini geçecek kadar su ile haşlıyoruz sarı suyu çıkınca o suyu döküp tekrar üzerini iyice geçecek kadar bir suda kaynatıp ocağın altını kapatıp tencerenin kapağını kapatıp sofra bezi ile iyice sarıp buğdayın güzelce patlamasını sağlıyoruz
Ertesi gün şişmiş nohutu ve fasülyeyi pişiriyoruz yıkayıp süzüyoruz
Kuru meyveleri güzelce yıkıyoruz ve minik minik doğruyoruz Fındığı fıstığı yıkıyoruz kenara alıyoruz Limon ve portakal kabuklarını doğruyoruz Süs yapacağımız susam, nar, tarçın, ceviz ve bademi de hazır ediyoruz
En büyük boy tenceremizin içine suyu ile birlikte buğdayı koyup üzerine fasülye nohut ve kuru meyveleri( incir hariç)alıyoruz Suyu az ise su ilave edip kaynatmaya başlıyoruz Meyveler yumuşamaya başladığında içine portakal limon kabuğunu atıyoruz onlarda pişmeye başladığında karanfili ilave ediyoruz bu aşamada fındık fıstık(arzuya göre) da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz oda ısısındaki yarım bardak sütü kaynayan tencereye ilave ettikten sonra incir ekleyip ardından damak tadınıza göre azar azar şeker koyarak aşuremizi tamamlıyoruz Tadını kontrol ettikten sonra kaselere paylaştırılan aşurelerin üzerini nar, hindistan cevizi, susam, fındık, fıstık, ceviz, badem, tarçın Vs ile süsleyebilirsiniz Ben hindistancevizi nar ve fındık ile süsledim deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyetler olsun Bu ölçü ile 30 alüminyum kap aşure çıktı