iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı yarma
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı börülce
*Yarım su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı kuru üzüm
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 paket kuş üzümü
*36 adet kuru kayısı
*2 su bardağı süt
*1 limon kabuğu rendesi
*1 vanilya
*4 veya 4, 5 su bardağı şeker
*Çeyrek çay kaşığı tuz
*Çeyrek çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
*Ceviz
*Nar
*Tarçın
*Hindistan cevizi
*Dolmalık fıstık
*
Aşure Tarifi Yapılışı Yarma, nohut, börülce, kuru fasulye bir gece önceden suda bekletilir Hepsi ayrı tencerelerde haşlanır kuru üzüm kuş üzümü sıcak suda 20 dk bekletir, suları süzülür yarmanın güzel açılması için 20 dk kaynatır, altı kapatılıp 10 dk ağzı kapalı tutulur ,bu işlem yarma iyice açılıp pişinceye kadar devam edilir, üzerindeki köpük alınır ,daha sonra haşlanmış bakliyatlar pirinç kuru üzüm kuş üzümü kayısı yarmaya eklenir ,su az gelirse sıcak su eklenir, 15 dk pişirilir arada dibi tutmasın diye karıştırılır ,daha sonra sıcak süt, şeker,vanilya, tuz, karabiber eklenir ,20 dk arada karıştırılarak pişirilir, suyu az gelirse sıcak su eklenir 10 dk dinlendirilerek kaselere alınır ,üzeri süslenerek servis edilir
*3 su bardağı yarma
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı börülce
*Yarım su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı kuru üzüm
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 paket kuş üzümü
*36 adet kuru kayısı
*2 su bardağı süt
*1 limon kabuğu rendesi
*1 vanilya
*4 veya 4, 5 su bardağı şeker
*Çeyrek çay kaşığı tuz
*Çeyrek çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
*Ceviz
*Nar
*Tarçın
*Hindistan cevizi
*Dolmalık fıstık
*
Aşure Tarifi Yapılışı Yarma, nohut, börülce, kuru fasulye bir gece önceden suda bekletilir Hepsi ayrı tencerelerde haşlanır kuru üzüm kuş üzümü sıcak suda 20 dk bekletir, suları süzülür yarmanın güzel açılması için 20 dk kaynatır, altı kapatılıp 10 dk ağzı kapalı tutulur ,bu işlem yarma iyice açılıp pişinceye kadar devam edilir, üzerindeki köpük alınır ,daha sonra haşlanmış bakliyatlar pirinç kuru üzüm kuş üzümü kayısı yarmaya eklenir ,su az gelirse sıcak su eklenir, 15 dk pişirilir arada dibi tutmasın diye karıştırılır ,daha sonra sıcak süt, şeker,vanilya, tuz, karabiber eklenir ,20 dk arada karıştırılarak pişirilir, suyu az gelirse sıcak su eklenir 10 dk dinlendirilerek kaselere alınır ,üzeri süslenerek servis edilir