iltasyazilim
FD Üye
*
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı buğday
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı nohut
*Yarım su bardağı pirinç
*25 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı kuru üzüm
*Yarım su bardağı kayısı
*1 su bardağı ceviz
*Yarım çay bardağı kuş üzümü
*Susam ve nar
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan buğdayı yıkayıp sıcak su ile kaynatıp kara suyunu dökelim Yeteri kadar su ekleyip buğdayı kaynatalım Sabaha kadar buğdaylar açılacaktır tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım,*nothut ve fasulyeleri de ıslatıp Ayrı ayrı haşlayalım Ertesi gün iyice suyu çekilip açılan buğdaya sıcak su ilave edelim Kaynamaya başladığında nohut pirinç fasulye ekleyip devamlı karıştıralım üzüm kayısı kuru üzüm sıcak suda haşlayıp kara sularını süzdükten Sonra tencereye ilave edelim 1 su bardağı sütümüzü de katıp karıştıralım özleşmeye başlayan aşurenin şekerini de ilave edelim sık sık karıştıralım Ocağın altını kapattıktan sonra kaselere döküp üzerini fındık ceviz susam nar vs ile süsleyip sıcak servis yapalım Afiyet olsun inşallah
Not;*ben buğdayı geceden ıslatmadığım için pişmesi biraz geç oldu Siz geceden sıcak su ile bir taşım kaynatıp sabaha kadar buğdayların açılıp yumuşamasını sağlayın Hem vakitten hem enerjiden tasarruf olacaktır
İsteyen muzlu sütte koyabilir benim evde sade süt vardı sade olacak ilave ettim 1 adet muzu çatalla ezip aşureye kattım güzel farklı bir Aroma veriyor bilginize
*
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı buğday
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı nohut
*Yarım su bardağı pirinç
*25 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı kuru üzüm
*Yarım su bardağı kayısı
*1 su bardağı ceviz
*Yarım çay bardağı kuş üzümü
*Susam ve nar
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan buğdayı yıkayıp sıcak su ile kaynatıp kara suyunu dökelim Yeteri kadar su ekleyip buğdayı kaynatalım Sabaha kadar buğdaylar açılacaktır tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım,*nothut ve fasulyeleri de ıslatıp Ayrı ayrı haşlayalım Ertesi gün iyice suyu çekilip açılan buğdaya sıcak su ilave edelim Kaynamaya başladığında nohut pirinç fasulye ekleyip devamlı karıştıralım üzüm kayısı kuru üzüm sıcak suda haşlayıp kara sularını süzdükten Sonra tencereye ilave edelim 1 su bardağı sütümüzü de katıp karıştıralım özleşmeye başlayan aşurenin şekerini de ilave edelim sık sık karıştıralım Ocağın altını kapattıktan sonra kaselere döküp üzerini fındık ceviz susam nar vs ile süsleyip sıcak servis yapalım Afiyet olsun inşallah
Not;*ben buğdayı geceden ıslatmadığım için pişmesi biraz geç oldu Siz geceden sıcak su ile bir taşım kaynatıp sabaha kadar buğdayların açılıp yumuşamasını sağlayın Hem vakitten hem enerjiden tasarruf olacaktır
İsteyen muzlu sütte koyabilir benim evde sade süt vardı sade olacak ilave ettim 1 adet muzu çatalla ezip aşureye kattım güzel farklı bir Aroma veriyor bilginize
*