Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure

Aşure

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Aşure Tarifi İçin Malzemeler

*2, 5 su bardağı yarma
*1, 5 su bardağı nohut
*1, 5 su bardağı kuru fasulye
*2, 5 su bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı nişasta
*Yarım su bardağı sıcak süt
*1 lt den fazla sıcak su (kıvamına göre)
*1 su bardağı kuru üzüm
*10 adet kayısı
*1 adet elma, ayva, havuç rendesi
*6 adet karanfil
*1 portakal kabuğu rendesi

Süslemek için;

*Nar, ceviz, fındık, fıstık, hindistan cevizi vs

Aşure Tarifi Yapılışı Bugün taze taze yaptığım aşurem komşularıma dağıttım Allah kabul etsin, inşallah dualarımızı oruçlarımızı Gelelim yapılışına,
Nohut ve kuru fasulye 1 gece öncesinden ıslatılır Suyu süzülür ayrı ayrı tencerelerde su koyup haşlanır Yarma yıkanır ve sıcak su da bekletilir 5 lt lik tencereye alınır suyuyla birlikte yarma tencere de kaynatılır haşlanmış nohut ve kuru fasulye suyundan süzülür (gazlı suları ve kefleri alındıysa suları da eklenebilir ben yine de eklemedim) yarmaya eklenir yarmalar iyice açılınca nişasta sütte eritilir içine katılır yıkanmış kuru üzüm ve doğranmış kayısı (dileyen bütün de koyabilir ama ben sevmediğim için dilimledim) rendelenmiş elma ayva ve havuç rendesi eklenir karıştırılır Bu süre içerisinde eğer ki suyunu iyice çektiyse kaynamış su eklenir 50 dk kaynayan aşureye karanfil ve şeker ilave edilir 10 dk daha kaynatılır kıvamı iyice koyulaşınca yada istediğiniz kıvama gelince portakal kabuğu rendesi de eklenir, 5 dk daha kaynatılır Ilıyınca süsleyip servis edilir Oturduğum yer küçük olduğu için nar bulamadım cevizle süsledim ben

858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt