iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2, 5 su bardağı yarma
*1, 5 su bardağı nohut
*1, 5 su bardağı kuru fasulye
*2, 5 su bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı nişasta
*Yarım su bardağı sıcak süt
*1 lt den fazla sıcak su (kıvamına göre)
*1 su bardağı kuru üzüm
*10 adet kayısı
*1 adet elma, ayva, havuç rendesi
*6 adet karanfil
*1 portakal kabuğu rendesi
Süslemek için;
*Nar, ceviz, fındık, fıstık, hindistan cevizi vs
Aşure Tarifi Yapılışı Bugün taze taze yaptığım aşurem komşularıma dağıttım Allah kabul etsin, inşallah dualarımızı oruçlarımızı Gelelim yapılışına,
Nohut ve kuru fasulye 1 gece öncesinden ıslatılır Suyu süzülür ayrı ayrı tencerelerde su koyup haşlanır Yarma yıkanır ve sıcak su da bekletilir 5 lt lik tencereye alınır suyuyla birlikte yarma tencere de kaynatılır haşlanmış nohut ve kuru fasulye suyundan süzülür (gazlı suları ve kefleri alındıysa suları da eklenebilir ben yine de eklemedim) yarmaya eklenir yarmalar iyice açılınca nişasta sütte eritilir içine katılır yıkanmış kuru üzüm ve doğranmış kayısı (dileyen bütün de koyabilir ama ben sevmediğim için dilimledim) rendelenmiş elma ayva ve havuç rendesi eklenir karıştırılır Bu süre içerisinde eğer ki suyunu iyice çektiyse kaynamış su eklenir 50 dk kaynayan aşureye karanfil ve şeker ilave edilir 10 dk daha kaynatılır kıvamı iyice koyulaşınca yada istediğiniz kıvama gelince portakal kabuğu rendesi de eklenir, 5 dk daha kaynatılır Ilıyınca süsleyip servis edilir Oturduğum yer küçük olduğu için nar bulamadım cevizle süsledim ben
*2, 5 su bardağı yarma
*1, 5 su bardağı nohut
*1, 5 su bardağı kuru fasulye
*2, 5 su bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı nişasta
*Yarım su bardağı sıcak süt
*1 lt den fazla sıcak su (kıvamına göre)
*1 su bardağı kuru üzüm
*10 adet kayısı
*1 adet elma, ayva, havuç rendesi
*6 adet karanfil
*1 portakal kabuğu rendesi
Süslemek için;
*Nar, ceviz, fındık, fıstık, hindistan cevizi vs
Aşure Tarifi Yapılışı Bugün taze taze yaptığım aşurem komşularıma dağıttım Allah kabul etsin, inşallah dualarımızı oruçlarımızı Gelelim yapılışına,
Nohut ve kuru fasulye 1 gece öncesinden ıslatılır Suyu süzülür ayrı ayrı tencerelerde su koyup haşlanır Yarma yıkanır ve sıcak su da bekletilir 5 lt lik tencereye alınır suyuyla birlikte yarma tencere de kaynatılır haşlanmış nohut ve kuru fasulye suyundan süzülür (gazlı suları ve kefleri alındıysa suları da eklenebilir ben yine de eklemedim) yarmaya eklenir yarmalar iyice açılınca nişasta sütte eritilir içine katılır yıkanmış kuru üzüm ve doğranmış kayısı (dileyen bütün de koyabilir ama ben sevmediğim için dilimledim) rendelenmiş elma ayva ve havuç rendesi eklenir karıştırılır Bu süre içerisinde eğer ki suyunu iyice çektiyse kaynamış su eklenir 50 dk kaynayan aşureye karanfil ve şeker ilave edilir 10 dk daha kaynatılır kıvamı iyice koyulaşınca yada istediğiniz kıvama gelince portakal kabuğu rendesi de eklenir, 5 dk daha kaynatılır Ilıyınca süsleyip servis edilir Oturduğum yer küçük olduğu için nar bulamadım cevizle süsledim ben
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.