iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı buğday
*Yarım su bardağı nohut
*Yarım su bardağı fasulye
*Yarım su bardağı pirinç
*2 su bardağı şeker
*56 tane karanfil ( suda bekletin )
*Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin )
*Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz
*Ben çeşit çok olsun diye biraz bulgur, tuz, portakal kabuğu gibi ilaveler de yaparım
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamda ıslattığınız buğdayı 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur Şekerini de ilave edin Piştiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz incir ve kayısı kurularını, kuru üzümü ve yine suda beklettiğiniz karanfilin suyunu da ilave edin ve karıştırın Bu kuru meyveleri önceden atarsanız aşurenin rengini karartır 23 portakalın kabuğunu rendeleyip, onları da ilave edin Daha sonra arzu ettiğiniz kaplara servis edin ve üstüne de ceviz, fındık, tarçın serperek soğumaya bırakın
EVİNİZE MİS GİBİ KOKULAR DOLSUN
BOLLUK BEREKET OLSUN
AFİYET OLSUN
*2 su bardağı buğday
*Yarım su bardağı nohut
*Yarım su bardağı fasulye
*Yarım su bardağı pirinç
*2 su bardağı şeker
*56 tane karanfil ( suda bekletin )
*Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin )
*Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz
*Ben çeşit çok olsun diye biraz bulgur, tuz, portakal kabuğu gibi ilaveler de yaparım
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamda ıslattığınız buğdayı 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur Şekerini de ilave edin Piştiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz incir ve kayısı kurularını, kuru üzümü ve yine suda beklettiğiniz karanfilin suyunu da ilave edin ve karıştırın Bu kuru meyveleri önceden atarsanız aşurenin rengini karartır 23 portakalın kabuğunu rendeleyip, onları da ilave edin Daha sonra arzu ettiğiniz kaplara servis edin ve üstüne de ceviz, fındık, tarçın serperek soğumaya bırakın
EVİNİZE MİS GİBİ KOKULAR DOLSUN
BOLLUK BEREKET OLSUN
AFİYET OLSUN