iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr aşurelik buğday
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*1 su bardağı haşlanmış fasülye
*1 su bardağı kuru kayısı
*1 su bardağı kutu üzüm
*1 su bardağı badem fındık yada ceviz
*1 su bardağı kuru incir
*1 portakalın kabuğunun rendesi
*34 su bardağı toz şeker
*Su
Aşure Tarifi Yapılışı İlk olarak fasülyeyi ve nohutu haşlıyoruz Bugdayımızı yıkayıp bir tencereye alıyoruz üzerine sıcak su koyup 10 dakika kaynatıyoruz ve suyunu süzüp tekrar sıcak su döküyoruz üzerini 34 parmak geçecek kadar bu şekilde 50 dakika daha haşlıyoruz Şekeri ilave ediyoruz damak zevkinize göre
Daha sonra önceden 15 dakika kaynar suda bellettiğimiz doğranmış kuru meyveleri ekliyoruz ve birlikte 15 dakika daha kaynatıp portakal rendesini fasülye ve nohutu ekliyoruz Birlikte 15 dakika daha kaynatıyoruz Suyu az gelirse ekleyin En son olarak fındık ceviz yada badem ekliyoruz karıştırıyoruz Kaselere boşaltıp ılımasını bekleyip üzerini dilediğimiz gibi süslüyoruz
*
*500 gr aşurelik buğday
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*1 su bardağı haşlanmış fasülye
*1 su bardağı kuru kayısı
*1 su bardağı kutu üzüm
*1 su bardağı badem fındık yada ceviz
*1 su bardağı kuru incir
*1 portakalın kabuğunun rendesi
*34 su bardağı toz şeker
*Su
Aşure Tarifi Yapılışı İlk olarak fasülyeyi ve nohutu haşlıyoruz Bugdayımızı yıkayıp bir tencereye alıyoruz üzerine sıcak su koyup 10 dakika kaynatıyoruz ve suyunu süzüp tekrar sıcak su döküyoruz üzerini 34 parmak geçecek kadar bu şekilde 50 dakika daha haşlıyoruz Şekeri ilave ediyoruz damak zevkinize göre
Daha sonra önceden 15 dakika kaynar suda bellettiğimiz doğranmış kuru meyveleri ekliyoruz ve birlikte 15 dakika daha kaynatıp portakal rendesini fasülye ve nohutu ekliyoruz Birlikte 15 dakika daha kaynatıyoruz Suyu az gelirse ekleyin En son olarak fındık ceviz yada badem ekliyoruz karıştırıyoruz Kaselere boşaltıp ılımasını bekleyip üzerini dilediğimiz gibi süslüyoruz
*