iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg nohut
*Yarım kg kuru fasulye
*1 su bardağı kuru bakla
*1 su bardağı kuru börülce
*1 su bardağı kuru barbunya
*2 kg aşurelik buğday
*250 gram kuru kayısı (aşurenin içine)
*200 gram kuru kayısı (aşurenin üzerine)
*2 Türk kahvesi fincanı pirinç
*1 Türk kahvesi fincanı bulgur
*Yarım yemek kaşığı yeşil mercimek
*4 yemek kaşığı kırmızı mercimek
*1 su bardağı haşlanmış Mısır (konserve de olabilir)
*22, 5 kg şeker
*750 ml süt
*300 gr kuru üzüm
*300 gr kuş üzümü (aşurenin içine)
*50 gram kuş üzümü (aşurenin üzerine)
*500 gram kuru incir
*400 gram susam
*1 kg ceviz içi
*1 kg fındık
*2 paket Hindistan cevizi
*1 paket tarçın
*4 adet tanelenmiş nar
*2 portakal kabuğu rendesi
*1 limon kabuğu rendesi
*10 adet geceden ıslatılmış karanfil tanesi
*1 elma
*1 ayva
*Bir tutam tuz
*Bir tutam karabiber
*Bir tutam zencefil
*1 yemek kaşığı bal
*1 tatlı kaşığı çörek otu
*12 damla Gül suyu
*( bu ölçülerle büyük aşure tenceresi çıktı yaklaşık 6570 kase kadar siz ölçüyü dilediğiniz miktarda azaltabilirsiniz)
*
Aşure Tarifi Yapılışı
Buğdayı 1 gece önceden iyice yıkayıp 2 saat kadar ılık suda bekletip suyunu süzüp yeni su ilave edip ocağa alıyoruz kaynamaya başladığında ocağı kapatıyoruz; ertesi gün 1 gece önceden ıslattığımız kuru fasulye, nohut, börülce, barbunya baklayı haşlayıp sularını süzüyoruz buğdayımıza yaklaşık 3, 54 litre su ekleyip kaynatıyoruz kaynamaya başladığı an haşladığımız kuru bakliyatlarımızı ekliyoruz + Mısır’ımızda ekliyoruz yaklaşık 25 30 dk bu şekilde kaynadıktan sonra 22, 5 kg*(+)şeker ve 750 ml süt ilave ediyoruz şekerin ölçüsünü damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz ardından minik doğranmış elma +armut portakal kabuğu rendesi limon kabuğu rendesi 1 yemek kaşığı bal bir tutam tuz bir tutam toz zencefil bir tutam karabiber yıkanmış pirinç 10 dk kaynattığımız mercimekler ve bulguru ekliyoruz karanfilleri ben sıcak su da bekletip sadece suyunu kullandım siz Nasıl arzu ederseniz kullanabilirsiniz bir tutam çörek otu ilavesinden sonra minik doğranmış kayısı ve incirlerimizi de ilave ediyoruz bu şekilde sık sık karıştırarak yaklaşık 30 dk tadını ve pişme durumunu kontrol ediyoruz bu arada suyunu çektikçe bir kenara sürekli sıcak suyumuz olsun ki ilave edelim indirmeye yakın 12 damla Gülsuyu 1 paket vanilya ilave edelim ilk sıcağı çıkan aşuremizi servis edeceğimiz kaselere doldurup üzerini dilediğimiz gibi süsleyelim Afiyet bal Şeker olsun
*Yarım kg nohut
*Yarım kg kuru fasulye
*1 su bardağı kuru bakla
*1 su bardağı kuru börülce
*1 su bardağı kuru barbunya
*2 kg aşurelik buğday
*250 gram kuru kayısı (aşurenin içine)
*200 gram kuru kayısı (aşurenin üzerine)
*2 Türk kahvesi fincanı pirinç
*1 Türk kahvesi fincanı bulgur
*Yarım yemek kaşığı yeşil mercimek
*4 yemek kaşığı kırmızı mercimek
*1 su bardağı haşlanmış Mısır (konserve de olabilir)
*22, 5 kg şeker
*750 ml süt
*300 gr kuru üzüm
*300 gr kuş üzümü (aşurenin içine)
*50 gram kuş üzümü (aşurenin üzerine)
*500 gram kuru incir
*400 gram susam
*1 kg ceviz içi
*1 kg fındık
*2 paket Hindistan cevizi
*1 paket tarçın
*4 adet tanelenmiş nar
*2 portakal kabuğu rendesi
*1 limon kabuğu rendesi
*10 adet geceden ıslatılmış karanfil tanesi
*1 elma
*1 ayva
*Bir tutam tuz
*Bir tutam karabiber
*Bir tutam zencefil
*1 yemek kaşığı bal
*1 tatlı kaşığı çörek otu
*12 damla Gül suyu
*( bu ölçülerle büyük aşure tenceresi çıktı yaklaşık 6570 kase kadar siz ölçüyü dilediğiniz miktarda azaltabilirsiniz)
*
Aşure Tarifi Yapılışı
Buğdayı 1 gece önceden iyice yıkayıp 2 saat kadar ılık suda bekletip suyunu süzüp yeni su ilave edip ocağa alıyoruz kaynamaya başladığında ocağı kapatıyoruz; ertesi gün 1 gece önceden ıslattığımız kuru fasulye, nohut, börülce, barbunya baklayı haşlayıp sularını süzüyoruz buğdayımıza yaklaşık 3, 54 litre su ekleyip kaynatıyoruz kaynamaya başladığı an haşladığımız kuru bakliyatlarımızı ekliyoruz + Mısır’ımızda ekliyoruz yaklaşık 25 30 dk bu şekilde kaynadıktan sonra 22, 5 kg*(+)şeker ve 750 ml süt ilave ediyoruz şekerin ölçüsünü damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz ardından minik doğranmış elma +armut portakal kabuğu rendesi limon kabuğu rendesi 1 yemek kaşığı bal bir tutam tuz bir tutam toz zencefil bir tutam karabiber yıkanmış pirinç 10 dk kaynattığımız mercimekler ve bulguru ekliyoruz karanfilleri ben sıcak su da bekletip sadece suyunu kullandım siz Nasıl arzu ederseniz kullanabilirsiniz bir tutam çörek otu ilavesinden sonra minik doğranmış kayısı ve incirlerimizi de ilave ediyoruz bu şekilde sık sık karıştırarak yaklaşık 30 dk tadını ve pişme durumunu kontrol ediyoruz bu arada suyunu çektikçe bir kenara sürekli sıcak suyumuz olsun ki ilave edelim indirmeye yakın 12 damla Gülsuyu 1 paket vanilya ilave edelim ilk sıcağı çıkan aşuremizi servis edeceğimiz kaselere doldurup üzerini dilediğimiz gibi süsleyelim Afiyet bal Şeker olsun