iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*150 gr kuru fasulye
*150 gr nohut
*150 gr kırık mısır
*400 gr aşurelik buğday
*100 gr kuru kaysı
*50 gr kuru üzüm
*Az kuş üzümü
*1 kg şeker
*Az tuz
*4 yemek kaşığı nişasta
*2 su bardağı süt
*1 tane nar
*1 su bardağı fındık
*1 su bardağı ceviz
*Az tarçın
*Az hindistan cevizi
*Arzuya göre değişik süslemeleri de kullana bilirsiniz
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan nohudu, fasulyeyi, mısırı ıslatın Ben ayrı ayrı ıslattım hepsini bir düdüklüde pişirdim
Tencereye aşurelik buğdayı koyun, az pişsin Sonra düdüklüde pişirdiğiniz malzemeleri koyun (kayısıları küçük küçük doğrayın) kaysı, üzüm, kuş üzümü, koyup pişirin Kıvama gelince şekerini atın damak lezzetinize göre ayarlayın Bir fiske tuz atın (hem şekerin tadını çıkaracak ortaya hem bereketi olacak)
Bir kase de az soğuk su koyun, nişastayı karıştırın Malzemelerin pişmesi yetti ise nişastayı döküp pişirin Sütünü de ilave edin, bir taşım kaynağın ocağı söndürün
Kaselere koyun, üzerine fındık, ceviz, hindistan cevizi, ayıkladığımız narı süsleyerek zevkinize göre servis yapın Afiyet olsun
*150 gr kuru fasulye
*150 gr nohut
*150 gr kırık mısır
*400 gr aşurelik buğday
*100 gr kuru kaysı
*50 gr kuru üzüm
*Az kuş üzümü
*1 kg şeker
*Az tuz
*4 yemek kaşığı nişasta
*2 su bardağı süt
*1 tane nar
*1 su bardağı fındık
*1 su bardağı ceviz
*Az tarçın
*Az hindistan cevizi
*Arzuya göre değişik süslemeleri de kullana bilirsiniz
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan nohudu, fasulyeyi, mısırı ıslatın Ben ayrı ayrı ıslattım hepsini bir düdüklüde pişirdim
Tencereye aşurelik buğdayı koyun, az pişsin Sonra düdüklüde pişirdiğiniz malzemeleri koyun (kayısıları küçük küçük doğrayın) kaysı, üzüm, kuş üzümü, koyup pişirin Kıvama gelince şekerini atın damak lezzetinize göre ayarlayın Bir fiske tuz atın (hem şekerin tadını çıkaracak ortaya hem bereketi olacak)
Bir kase de az soğuk su koyun, nişastayı karıştırın Malzemelerin pişmesi yetti ise nişastayı döküp pişirin Sütünü de ilave edin, bir taşım kaynağın ocağı söndürün
Kaselere koyun, üzerine fındık, ceviz, hindistan cevizi, ayıkladığımız narı süsleyerek zevkinize göre servis yapın Afiyet olsun