iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2 kase aşurelik buğday(aşlık)
*1 kase haşlanmış nohut
*1 su bardağı sarı kuru üzüm
*1 kase toz şeker
*1 kase ceviz(üstüne süsledim)
*1 kase badem
*1 kase fındık
*5 adet kuru kayısı
*4 adet kuru incir
*1 yemek kaşığı limon kabuğu yada karanfil
Aşure Tarifi Yapılışı Aşurelik buğdayımızı (bir gece önceden ılık suda ıslatırsak daha güzel olur)yaklaşık 5 litre suda haşlıyoruz, suyunu dökmüyoruz (nohutun suyunu dükün) buğdaylar iyice yumuşayınca nohut ekleyin ) yaklaşık yarım saat pişsin(özleşmeye başlayınca üzümleri katın, üzümler şişmeye başlarken ( aşağı yukarı 15 dk Sürüyor) sonra badem ve fındık atın biraz pişsin sonra şekeri ekleyin, suyu koyulaşıp üzümler şişene kadar kısık ateşte pişirin, doğranmış kuru kayısı ve incir katın ve onuda biraz kaynatın sonra cevizi servis ederken üzerine ekleyin, önce eklerseniz aşureniz kararır, limon rendesi veya karanfil kullanmak isterseniz ocaktan almadan 5 dk önce katın Nar veya tarçınla da süsleyebilirsiniz (çok koyu olmasını isterseniz su miktarını azaltabilirsiniz tabi şekerde sizin damak zevkinize göre azalıp çoğalabilir) Afiyet olsun
*2 kase aşurelik buğday(aşlık)
*1 kase haşlanmış nohut
*1 su bardağı sarı kuru üzüm
*1 kase toz şeker
*1 kase ceviz(üstüne süsledim)
*1 kase badem
*1 kase fındık
*5 adet kuru kayısı
*4 adet kuru incir
*1 yemek kaşığı limon kabuğu yada karanfil
Aşure Tarifi Yapılışı Aşurelik buğdayımızı (bir gece önceden ılık suda ıslatırsak daha güzel olur)yaklaşık 5 litre suda haşlıyoruz, suyunu dökmüyoruz (nohutun suyunu dükün) buğdaylar iyice yumuşayınca nohut ekleyin ) yaklaşık yarım saat pişsin(özleşmeye başlayınca üzümleri katın, üzümler şişmeye başlarken ( aşağı yukarı 15 dk Sürüyor) sonra badem ve fındık atın biraz pişsin sonra şekeri ekleyin, suyu koyulaşıp üzümler şişene kadar kısık ateşte pişirin, doğranmış kuru kayısı ve incir katın ve onuda biraz kaynatın sonra cevizi servis ederken üzerine ekleyin, önce eklerseniz aşureniz kararır, limon rendesi veya karanfil kullanmak isterseniz ocaktan almadan 5 dk önce katın Nar veya tarçınla da süsleyebilirsiniz (çok koyu olmasını isterseniz su miktarını azaltabilirsiniz tabi şekerde sizin damak zevkinize göre azalıp çoğalabilir) Afiyet olsun