iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg aşurelik buğday
*2 su bardağı kuru kayısı
*2 su bardağı kuru incir
*2 su bardağı nohut
*2 su bardağı kuru fasulye
*4 su bardağı süt
*2 kg toz şeker (isteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı kuş üzümü
*2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
*1 çay bardağı pirinç
*10 adet karanfil
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan bütün malzeme suya koyulur Buğday akşamdan su koyulup kaynatılır ve suyu dökülür, sabaha kadar bekletilir Sabah buğdaylar aşure tenceresine alınır ve üzerine su koyularak kaynatılır Ayrı tencerelerde nohut ve kuru fasulye haşlanır Kaynayan buğdayın içine nohut suyuyla birlikte koyulur Kuru fasulyenin suyu dökülür ve kuru fasulyeler de buğdaya eklenir Kaynamaya başlayınca incir hariç diğer malzemelerde koyulur Karanfil bir cezveye alınıp içine su koyularak kaynatılır ve suyu aşureye eklenir Aşure 10 15 dk kaynatıldıktan sonra altı kapatılır ve incirler eklenip karıştırılır Kaselere paylaştırılır Soğuyan aşurelerin üzeri isteğe göre nar, fındık, fıstık, tarçın vs ile süslenerek servis edilir Afiyet olsun
*1 kg aşurelik buğday
*2 su bardağı kuru kayısı
*2 su bardağı kuru incir
*2 su bardağı nohut
*2 su bardağı kuru fasulye
*4 su bardağı süt
*2 kg toz şeker (isteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı kuş üzümü
*2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
*1 çay bardağı pirinç
*10 adet karanfil
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan bütün malzeme suya koyulur Buğday akşamdan su koyulup kaynatılır ve suyu dökülür, sabaha kadar bekletilir Sabah buğdaylar aşure tenceresine alınır ve üzerine su koyularak kaynatılır Ayrı tencerelerde nohut ve kuru fasulye haşlanır Kaynayan buğdayın içine nohut suyuyla birlikte koyulur Kuru fasulyenin suyu dökülür ve kuru fasulyeler de buğdaya eklenir Kaynamaya başlayınca incir hariç diğer malzemelerde koyulur Karanfil bir cezveye alınıp içine su koyularak kaynatılır ve suyu aşureye eklenir Aşure 10 15 dk kaynatıldıktan sonra altı kapatılır ve incirler eklenip karıştırılır Kaselere paylaştırılır Soğuyan aşurelerin üzeri isteğe göre nar, fındık, fıstık, tarçın vs ile süslenerek servis edilir Afiyet olsun