Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure

Aşure

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Aşure Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı Aşurelik buğday
*1, 5 su bardağı haşlanmış nohut
*1, 5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
*1 çay bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı kuru kayısı
*1 su bardağı fındık
*1 çay bardağı file badem
*damak tadınıza göre toz şeker*(Ben 2, 5 su bardağı ekledim)
*1 portakal kabuğu
*8 adet karanfil
*1 çubuk tarçın
*1 paket*vanilya şekeri
*1 tutam tuz

üzeri için:

*Nar
*Hindistan cevizi
*tarçın
*Kıyılmış ceviz
*kuş üzümü

Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle aşure yapmadan bir gün önce Aşurelik buğdayı oda sıcaklığında ki suyun içinde bekletiyoruz Nohut ve kuru fasulyeyi haşlayıp kabuklarını ayıklayarak*hazır hale getirdikten sonra
3 litre su ile buğdayı kaynatıyoruz (arada köpüklerini üstten alıyoruz)
Ayrı*bir yerde kuru kayısı ile kuru üzümü rengi çıkana kadar ve şişene kadar haşladım (kayısıları*küp küp doğradım)
Bir cezve içerisinde karanfil ile çubuk tarçını kaynattım
Kaynayıp*şişmiş olan buğdaya*nohut, kuru fasulye, kaynatıp süzdüğümuz kayısı ve üzümü, küp küp doğradığımız portakal kabuklarını, file badem, fındık ve cezvede kaynatıp süzdüğümüz karanfil ile çubuk tarçının suyunu ekleyip karıştırarak*şekerini yavaş yavaş tadına*bakarak ekliyoruz (Not: Eğer ki aşureniz şeker kattıktan*sonra hala koyulaşmıyor*ise buğday nişastası ile koyulaştırabilirsiniz)
En son aroma katmak için vanilya şekerini ilave ediniz
Kıvamı koyulaştıktan*sonra ocaktan alıp kaselere doldura bilirsiniz Soguduktan sonra üzerini süslemek hayal gücünize kalmış
Afiyet olsun ;)

858,496Konular
981,879Mesajlar
29,919Kullanıcılar
dgn190727Son üye
Üst Alt