iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*Çeyrek çay bardağı pirinç
*100 gram kayısı
*100 gram üzüm
*100 gram fıstık
*100 gram fındık
*100 gram badem
*25 gram kuş üzümü
*56 adet kuru incir
*Çeyrek çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı tane karabiber
*15 adet karanfil ( 1 kahve fincanı su ile kaynatılıp suyunu kullanacağız )
*Nar, hindistan cevizi
*Yarım portakalın kabuğu
*1 su bardağı süt
*2 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı susam
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan buğdayları düdüklü tencereye koyup 15 dk haşlayalım ( yaklaşık 2 litre su ) ve sabaha kadar kapağı açmadan soğumaya bırakalım
Nohut ve fasulyelerimizi ayrı ayrı haşlayalım
Akşamdan 15 dk haşladığımız buğdaylarımızı ocağa koyup 15 dakika kaynatalım Fasulye – nohut ve pirincimizi ekleyelim 10 dakika daha bu şekilde pişirelim Su azaldıysa kaynar su ilave edelim
Bademlerimizin kaynar suda kabuklarını temizleyelim, kayısılarımızı – kuru incirimizi doğrayalım Üzümlerimizi sıcak suda 1 dakika bekletelim, portakal kabuklarını minik minik doğrayalım
Badem, fındık, fıstık ve üzümlerimizi ekleyip 5 dk daha kaynatalım Sonra portakal, incir ve kuş üzümünü ilave edelim 5 dakika daha kaynatalım Su azaldıysa biraz kaynar su ilave edelim Karanfil suyu, şeker ve tuzu ilave edelim, 5 dakika daha kaynatalım En son karabiberi ve susamı ekleyip ocağı kapatalım
Nar ve hindistan cevizi ile süsleyelim
Afiyet olsun…
*250 gram aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*Çeyrek çay bardağı pirinç
*100 gram kayısı
*100 gram üzüm
*100 gram fıstık
*100 gram fındık
*100 gram badem
*25 gram kuş üzümü
*56 adet kuru incir
*Çeyrek çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı tane karabiber
*15 adet karanfil ( 1 kahve fincanı su ile kaynatılıp suyunu kullanacağız )
*Nar, hindistan cevizi
*Yarım portakalın kabuğu
*1 su bardağı süt
*2 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı susam
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan buğdayları düdüklü tencereye koyup 15 dk haşlayalım ( yaklaşık 2 litre su ) ve sabaha kadar kapağı açmadan soğumaya bırakalım
Nohut ve fasulyelerimizi ayrı ayrı haşlayalım
Akşamdan 15 dk haşladığımız buğdaylarımızı ocağa koyup 15 dakika kaynatalım Fasulye – nohut ve pirincimizi ekleyelim 10 dakika daha bu şekilde pişirelim Su azaldıysa kaynar su ilave edelim
Bademlerimizin kaynar suda kabuklarını temizleyelim, kayısılarımızı – kuru incirimizi doğrayalım Üzümlerimizi sıcak suda 1 dakika bekletelim, portakal kabuklarını minik minik doğrayalım
Badem, fındık, fıstık ve üzümlerimizi ekleyip 5 dk daha kaynatalım Sonra portakal, incir ve kuş üzümünü ilave edelim 5 dakika daha kaynatalım Su azaldıysa biraz kaynar su ilave edelim Karanfil suyu, şeker ve tuzu ilave edelim, 5 dakika daha kaynatalım En son karabiberi ve susamı ekleyip ocağı kapatalım
Nar ve hindistan cevizi ile süsleyelim
Afiyet olsun…