iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı Aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
*1 su bardağı kuru üzüm
*Yarım su bardağı kuş üzümü
*56 adet incir
*56 adet karanfil
*1 elma
*1 bardak dolusu bütün fındık içi
*Yarım portakal kabuğu
*Şeker (damak tadına göre miktar değişebilir)
Süslemek için;
*Nar
*Fındık
*Ceviz
*Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Ben aşure yapmaya aniden karar verdiğim için akşamdan ıslayamadığım buğdayı 1 taşım kaynattım Sarı suyunu süzüp tekrar kaynamış suyla kaynattım 5 dakika sonra o suyunu*süzüp son kez kaynamış su ile 10 dakika haşladım ve altını kapattım Bu arada fasulye ve nohudu ayrı kaplarda haşladım Onlar haşlanırken yumuşayan buğdayı büyük bir tencereye aldım ve üzerini 1 karış geçecek kadar kaynamış su doldurarak altını yaktım İçine üzerine karanfilleri batırdığım soyulmamış elmayı atarak yaklaşık 1 saat iyice pişirdim Bu arada kayısı ve üzümü 5 dakika haşladım İçindeki tozlar dökülsün diye Buğdaylar iyice açılınca haşladığım nohut ve fasulyeyi kattım, elmayı içinden aldım Karanfil kokusunu bırakmıştı Beraber 15 dakika kadar kaynattım Bu arada sık sık karıştırmak lazım Yoksa dibi tutar Kayısı ve üzüm ve portakal kabuğunu da ekleyerek kayısı yumuşayana kadar pişirdim Suyu azaldıkça kaynamış su ekledim sıkıntı olmadı Ben bütün fındığı aşure içinde sevdiğim için içine de fındık kattım Ama sadece süslemek için de kullanılabilir En son şekerini tadına bakarak ekledim, indirmeye yakın incir ve kuş üzümünü de ekledim ve kaselere koyarak süsledim Afiyet olsun
*3 su bardağı Aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
*1 su bardağı kuru üzüm
*Yarım su bardağı kuş üzümü
*56 adet incir
*56 adet karanfil
*1 elma
*1 bardak dolusu bütün fındık içi
*Yarım portakal kabuğu
*Şeker (damak tadına göre miktar değişebilir)
Süslemek için;
*Nar
*Fındık
*Ceviz
*Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Ben aşure yapmaya aniden karar verdiğim için akşamdan ıslayamadığım buğdayı 1 taşım kaynattım Sarı suyunu süzüp tekrar kaynamış suyla kaynattım 5 dakika sonra o suyunu*süzüp son kez kaynamış su ile 10 dakika haşladım ve altını kapattım Bu arada fasulye ve nohudu ayrı kaplarda haşladım Onlar haşlanırken yumuşayan buğdayı büyük bir tencereye aldım ve üzerini 1 karış geçecek kadar kaynamış su doldurarak altını yaktım İçine üzerine karanfilleri batırdığım soyulmamış elmayı atarak yaklaşık 1 saat iyice pişirdim Bu arada kayısı ve üzümü 5 dakika haşladım İçindeki tozlar dökülsün diye Buğdaylar iyice açılınca haşladığım nohut ve fasulyeyi kattım, elmayı içinden aldım Karanfil kokusunu bırakmıştı Beraber 15 dakika kadar kaynattım Bu arada sık sık karıştırmak lazım Yoksa dibi tutar Kayısı ve üzüm ve portakal kabuğunu da ekleyerek kayısı yumuşayana kadar pişirdim Suyu azaldıkça kaynamış su ekledim sıkıntı olmadı Ben bütün fındığı aşure içinde sevdiğim için içine de fındık kattım Ama sadece süslemek için de kullanılabilir En son şekerini tadına bakarak ekledim, indirmeye yakın incir ve kuş üzümünü de ekledim ve kaselere koyarak süsledim Afiyet olsun