iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*6 su bardağı döğme (buğday)
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı börülce
*2 su bardağı nohut
*1, 5 bardak bakla
*1 çay bardağı pirinç
*Kuru kayısı
*Kuru üzüm
*Kuru incir
*Pekmez(23 bardak kadar), şeker(bol bol)
Aşure Tarifi Yapılışı Geceden kuru fasulyeyi bir kapta, nohut ile buğdayı aynı kapta, baklayı tek başına bir kapta ıslayın Sabah uyanınca buğdayı suyu ile birlikte geniş bir tencereye dökün Diğerlerinin suyunu süzüp tencereye alın Suyu az ise sıcak su ekleyin çünkü malzeme epeyi su çekiyor Bu arada sıcak su dolu kaba kuru incir ,kayısı ve üzümleri koyun yumuşamasını bekleyin Yumuşadıktan sonra incir ve kayısıyı doğrayıp küçültün ve tencereye alın Börülceyi de 20 dakika kadar haşlayın ,suyunu süzüp tencereye alın Limon kabuğu ve portakal kabuğu rendeleyin Pekmez katın rengi çok koyu ve çok açık olmayacak kadar Şekeri bol bol koyun ilk basta size çok tatlı gibi gelecektir ama soğuduktan sonra şekersiz olduğunu anlayacaksınız şekerden korkmayın ve bol bol dokun Tarçın ekleyin Ben karanfil kaynatıp suyunu da ekledim tencereye 10 üzerinden 10 not aldım Denemek isteyenler hiç korkmasın En sonda kaselere koyup süsledim Fıstık, ceviz, badem, fındık, hindistan cevizi, beyaz susam serptim
*6 su bardağı döğme (buğday)
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı börülce
*2 su bardağı nohut
*1, 5 bardak bakla
*1 çay bardağı pirinç
*Kuru kayısı
*Kuru üzüm
*Kuru incir
*Pekmez(23 bardak kadar), şeker(bol bol)
Aşure Tarifi Yapılışı Geceden kuru fasulyeyi bir kapta, nohut ile buğdayı aynı kapta, baklayı tek başına bir kapta ıslayın Sabah uyanınca buğdayı suyu ile birlikte geniş bir tencereye dökün Diğerlerinin suyunu süzüp tencereye alın Suyu az ise sıcak su ekleyin çünkü malzeme epeyi su çekiyor Bu arada sıcak su dolu kaba kuru incir ,kayısı ve üzümleri koyun yumuşamasını bekleyin Yumuşadıktan sonra incir ve kayısıyı doğrayıp küçültün ve tencereye alın Börülceyi de 20 dakika kadar haşlayın ,suyunu süzüp tencereye alın Limon kabuğu ve portakal kabuğu rendeleyin Pekmez katın rengi çok koyu ve çok açık olmayacak kadar Şekeri bol bol koyun ilk basta size çok tatlı gibi gelecektir ama soğuduktan sonra şekersiz olduğunu anlayacaksınız şekerden korkmayın ve bol bol dokun Tarçın ekleyin Ben karanfil kaynatıp suyunu da ekledim tencereye 10 üzerinden 10 not aldım Denemek isteyenler hiç korkmasın En sonda kaselere koyup süsledim Fıstık, ceviz, badem, fındık, hindistan cevizi, beyaz susam serptim