iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*İki su bardağı buğday
*Bir su bardağı nohut
*Bir su bardağı fasulye
*Bir avuç kuru üzüm
*6 tane kuru incir
*10 tane kuru kayısı
*Yarım tatlı kaşığı tarçın
*İsteğe göre fındık, ceviz, fıstık, nar
*Damak tadınıza göre şeker
*Yaklaşık 10 su bardağı su
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan ıslattığınız nohudu ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın Kuru meyveleri suya koyun Buğdayı düdüklüye koyup haşlayın Buğdayın iyice pişip açılması lazım Buğday piştikten sonra mümkünse geniş bir tencereye boşaltın Su kıvamını nasıl istiyorsunuz ona göre ayarlayın Buğdayın üstüne sırasıyla nohudu ve fasulyeyi katıp bir taşım kaynatın Şekerini de zevkinize göre bu aşamada koyun Aşureyi sürekli karıştırın, yoksa dibi tutar Doğradığınız kuru meyveleri ekleyin Sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin Süt daha açık renkli bir aşureniz olmasını sağlayacak Kıvamı koyu gelirse sıcak suyla açabilirsiniz Sulu olduysa bir miktar nişastayı suda eritip ekleyebilirsiniz En son kuru yemişleri koyun Servise hazır İster sıcak ister soğuk yiyin Afiyet olsun
*İki su bardağı buğday
*Bir su bardağı nohut
*Bir su bardağı fasulye
*Bir avuç kuru üzüm
*6 tane kuru incir
*10 tane kuru kayısı
*Yarım tatlı kaşığı tarçın
*İsteğe göre fındık, ceviz, fıstık, nar
*Damak tadınıza göre şeker
*Yaklaşık 10 su bardağı su
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan ıslattığınız nohudu ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın Kuru meyveleri suya koyun Buğdayı düdüklüye koyup haşlayın Buğdayın iyice pişip açılması lazım Buğday piştikten sonra mümkünse geniş bir tencereye boşaltın Su kıvamını nasıl istiyorsunuz ona göre ayarlayın Buğdayın üstüne sırasıyla nohudu ve fasulyeyi katıp bir taşım kaynatın Şekerini de zevkinize göre bu aşamada koyun Aşureyi sürekli karıştırın, yoksa dibi tutar Doğradığınız kuru meyveleri ekleyin Sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin Süt daha açık renkli bir aşureniz olmasını sağlayacak Kıvamı koyu gelirse sıcak suyla açabilirsiniz Sulu olduysa bir miktar nişastayı suda eritip ekleyebilirsiniz En son kuru yemişleri koyun Servise hazır İster sıcak ister soğuk yiyin Afiyet olsun