iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*4 su bardağı şeker
*1 su bardağı pirinç
*1 büyük kase kuru sarı üzüm
*1 büyük kase kuru siyah üzüm
*2 paket kuş üzümü
*3 paket vanilya yeteri kadar sıcak su
*Varsa minik kesilmiş ve kaynatılmış portakal kabuğu
*1 çubuk tarçın (istemeyenler kullanmayabilir)
*1 büyük kase doğranmış kuru kayısı
*1 büyük kase doğranmış kuru incir
*1 adet elma saplamak için, 4 adet karanfil
Üzerine;
*Fındık, fıstık, nar, ceviz
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan aşurelik buğdayı yıkayıp bir taşım kaynatıyoruz ve sabaha kadar dinlendiriyoruz Akşam nohut ile kuru fasulyeyi ıslatıp ayrı ayrı haşlıyoruz Tenceremize akşamdan haşlanan buğdayı koyup 20 dk tekrar haşlıyoruz Nohutları ve kuru fasulyeleri ekleyip hepsini pişmeye bırakıyoruz Bu arada pirinci de ekliyoruz Minik kesilip haşladığımız portakal kabuklarını da ekliyoruz İsteğe bağlı çubuk tarçını da içine koyuyoruz Başka bir yerde sıcak suya üzümlerimizi bırakıp şişmesini bekliyoruz Ve üzümlerimizi de tencereye ekliyoruz Bu arada isteğe bağlı elmamızı soyup 4 adet karanfili saplıyoruz Onu da ekliyoruz, istemeyenler kullanmayabilir çünkü herkes tarçını sevmeyebilir İncirleri ve kayısıları da ekleyip hepsi iyice özleşince şekeri ekliyoruz Tadını kontrol ediyoruz, şeker herkesin arzusuna bağlı değişebilir Ocağımızı kapatınca vanilyaları ekliyoruz ki gerçekten çok güzel kokuyor ve kaselere paylaştırıp üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz Komşularımızla ve sevdiklerimizle paylaşıyoruz Afiyet olsun
Not; Ben portakal bulamadım, kullanamadım ama portakallı çok lezzetli oluyor
*3 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*4 su bardağı şeker
*1 su bardağı pirinç
*1 büyük kase kuru sarı üzüm
*1 büyük kase kuru siyah üzüm
*2 paket kuş üzümü
*3 paket vanilya yeteri kadar sıcak su
*Varsa minik kesilmiş ve kaynatılmış portakal kabuğu
*1 çubuk tarçın (istemeyenler kullanmayabilir)
*1 büyük kase doğranmış kuru kayısı
*1 büyük kase doğranmış kuru incir
*1 adet elma saplamak için, 4 adet karanfil
Üzerine;
*Fındık, fıstık, nar, ceviz
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan aşurelik buğdayı yıkayıp bir taşım kaynatıyoruz ve sabaha kadar dinlendiriyoruz Akşam nohut ile kuru fasulyeyi ıslatıp ayrı ayrı haşlıyoruz Tenceremize akşamdan haşlanan buğdayı koyup 20 dk tekrar haşlıyoruz Nohutları ve kuru fasulyeleri ekleyip hepsini pişmeye bırakıyoruz Bu arada pirinci de ekliyoruz Minik kesilip haşladığımız portakal kabuklarını da ekliyoruz İsteğe bağlı çubuk tarçını da içine koyuyoruz Başka bir yerde sıcak suya üzümlerimizi bırakıp şişmesini bekliyoruz Ve üzümlerimizi de tencereye ekliyoruz Bu arada isteğe bağlı elmamızı soyup 4 adet karanfili saplıyoruz Onu da ekliyoruz, istemeyenler kullanmayabilir çünkü herkes tarçını sevmeyebilir İncirleri ve kayısıları da ekleyip hepsi iyice özleşince şekeri ekliyoruz Tadını kontrol ediyoruz, şeker herkesin arzusuna bağlı değişebilir Ocağımızı kapatınca vanilyaları ekliyoruz ki gerçekten çok güzel kokuyor ve kaselere paylaştırıp üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz Komşularımızla ve sevdiklerimizle paylaşıyoruz Afiyet olsun
Not; Ben portakal bulamadım, kullanamadım ama portakallı çok lezzetli oluyor