Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure

Aşure

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Aşure Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg yarma (buğdayın işlenmiş hali)
*Yarım kg fasulye
*Yarım kg nohut
*Bir kase pirinç
*2 lt su
*2 su bardağı kuru üzüm
*1015 sarı kuru kayısı
*1015 adet incir
*56 çubuk tarçın
*2030 adet karanfil
*1 kg+1 su bardağı şeker
*400 ml süt
*1 çay bardağı kuş üzümü
*Orta boy 2 portakal

Süslemek için;

*Nar
*Kuş üzümü
*Kuru dut
*Ceviz
*Toz tarçın

Aşure Tarifi Yapılışı Bir gün önceden nohut, fasulye ve yarmaları ıslatıyoruz Ertesi gün ıslatılan baklagiller düdüklüde pişirip kenara kaldırıyoruz Benim bu yaptığım ölçülerle yaklaşık 30 kase çıkıyor Pirinçlerimizi sıcak su ile ıslatıyoruz
Büyükçe bir kazan lazım şimdi Tenceremizin dibine suyumuzu koyuyoruz Diğer kenara üzümlerimizi ıslatıyoruz İncir ve kayısıları da küp küp kesiyoruz ve ıslatıyoruz
Önce yarmalarımızı koyuyoruz Sıra ile pirinç, nohut, fasulye ve kuru üzümlerimizi ardından 400 ml sütümüzü ekliyoruz Bir miktar piştikten sonra kayısılarımızı ekliyoruz Sıra ile çubuk tarçın ve karanfilleri atıyoruz Kuş üzümünü de atalım Portakallarımızı rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz aşuremizin içine Pirinçler ve üzümler şiştikten sonra incir ve şekerimizi ekliyoruz Tarçın çubuklarını çıkarabiliriz, karıştırarak Tadına bakıp servis kaselerine boşaltabiliriz Süslemek zevkinize kalmış Ben kuru dut, nar, toz tarçın, ceviz ve kuş üzümü kullandım Allah kabul etsin Afiyet olsun

858,496Konular
982,168Mesajlar
30,107Kullanıcılar
KayrabıSon üye
Üst Alt