iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler İç malzemesi;
*500 gr buğday
*250 gr nohut
*250 gr fasulye
*12 çay bardağı pirinç
*200 gr kuru üzüm
*200 gr kuru kayısı
*200 gr kuru incir
*2 elma
*2 mandalina
*1 portakal
*1 ayva
*1 armut
*2 kg toz şeker
*12 çay bardağı gül suyu
*1 çimdik tuz
Süslemek için malzemeler;
*Tarçın, kuş üzümü, nar, fındık
Aşure Tarifi Yapılışı
İç malzemeleri bir gün önceden suda kabarmaya bırakılır Ertesi günü buğday, nohut, fasulye, pirinç haşlanır Haşlamadan sonra hepsi birbirine katılır 1 lt su ilave edilir, özleşinceye kadar kaynatılır İncir hariç bütün meyveler katılır O şekilde de kaynadıktan sonra şeker ilave edilir Krem rengine dönene kadar kaynatılır Rengi alındıktan sonra ocağı söndürün Ocak söndükten sonra gül suyu ile inciri ilave edilir Ve kaselere alınır, alınıp üzeri kabuk bağlayınca üzerin süs malzemeleri üzerine dökülür İsteğe göre sıcak isteğe göre soğuk servis edilebilir Afiyet olsun*
*500 gr buğday
*250 gr nohut
*250 gr fasulye
*12 çay bardağı pirinç
*200 gr kuru üzüm
*200 gr kuru kayısı
*200 gr kuru incir
*2 elma
*2 mandalina
*1 portakal
*1 ayva
*1 armut
*2 kg toz şeker
*12 çay bardağı gül suyu
*1 çimdik tuz
Süslemek için malzemeler;
*Tarçın, kuş üzümü, nar, fındık
Aşure Tarifi Yapılışı
İç malzemeleri bir gün önceden suda kabarmaya bırakılır Ertesi günü buğday, nohut, fasulye, pirinç haşlanır Haşlamadan sonra hepsi birbirine katılır 1 lt su ilave edilir, özleşinceye kadar kaynatılır İncir hariç bütün meyveler katılır O şekilde de kaynadıktan sonra şeker ilave edilir Krem rengine dönene kadar kaynatılır Rengi alındıktan sonra ocağı söndürün Ocak söndükten sonra gül suyu ile inciri ilave edilir Ve kaselere alınır, alınıp üzeri kabuk bağlayınca üzerin süs malzemeleri üzerine dökülür İsteğe göre sıcak isteğe göre soğuk servis edilebilir Afiyet olsun*