iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı iri buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*6 adet kayısı kurusu
*6 adet incir kurusu
*1 çay bardağı dut kurusu
*1 çay bardağı kuru üzüm
*Yarım çay bardağı kuş üzümü
*1 çay bardağı dövülmüş fındık içi
*2 adet kabuk tarçın
*5 adet karanfil
*1 adet limon kabuğu doğranmış
*2 lt su
*1 su bardağı süt
*3 su bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
Süslemek için;
*1 adet nar
*1 avuç kadar fındık içi
Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle bir gece öncesinden ıslatmış olduğumuz 3 su bardağı buğdayını yarım litre sıcak suda kaynamaya alıyoruz 10 dk kaynadıktan sonra suyunu süzüp tekrar tenceremize 1 lt su koyarak kaynatıyoruz Helmelenene kadar 30 dk pişiriyoruz Hazır hale gelen buğdayımıza haşlanmış olan nohut ve fasulyesini ekliyoruz 5 dk karıştırdıktan sonra sırasıyla kayısı, incir, üzüm kurusu, elma kurusu, dut kurusunu ve kuş üzümünü ekliyoruz Peşine tarçın çubuklarını, limon kabuklarını, sütü (1 yemek kaşığı nişasta ile karıştırdıktan sonra) fındık içini ve karanfillerimizi ekleyip karıştırıyoruz En son şekerimizi ilave edip 10 dk daha kaynatıyoruz Kaplara aldığımız aşuremizin üzerini nar ve fındık ile süsledikten sonra servis edebilirsiniz Şimdiden Rabbim kabul etsin, afiyet olsun
*3 su bardağı iri buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*6 adet kayısı kurusu
*6 adet incir kurusu
*1 çay bardağı dut kurusu
*1 çay bardağı kuru üzüm
*Yarım çay bardağı kuş üzümü
*1 çay bardağı dövülmüş fındık içi
*2 adet kabuk tarçın
*5 adet karanfil
*1 adet limon kabuğu doğranmış
*2 lt su
*1 su bardağı süt
*3 su bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
Süslemek için;
*1 adet nar
*1 avuç kadar fındık içi
Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle bir gece öncesinden ıslatmış olduğumuz 3 su bardağı buğdayını yarım litre sıcak suda kaynamaya alıyoruz 10 dk kaynadıktan sonra suyunu süzüp tekrar tenceremize 1 lt su koyarak kaynatıyoruz Helmelenene kadar 30 dk pişiriyoruz Hazır hale gelen buğdayımıza haşlanmış olan nohut ve fasulyesini ekliyoruz 5 dk karıştırdıktan sonra sırasıyla kayısı, incir, üzüm kurusu, elma kurusu, dut kurusunu ve kuş üzümünü ekliyoruz Peşine tarçın çubuklarını, limon kabuklarını, sütü (1 yemek kaşığı nişasta ile karıştırdıktan sonra) fındık içini ve karanfillerimizi ekleyip karıştırıyoruz En son şekerimizi ilave edip 10 dk daha kaynatıyoruz Kaplara aldığımız aşuremizin üzerini nar ve fındık ile süsledikten sonra servis edebilirsiniz Şimdiden Rabbim kabul etsin, afiyet olsun